Hoe Sms Te Versleutelen

Inhoudsopgave:

Hoe Sms Te Versleutelen
Hoe Sms Te Versleutelen

Video: Hoe Sms Te Versleutelen

Video: Hoe Sms Te Versleutelen
Video: Android SMS Encrypted System 2024, Mei
Anonim

SMS-correspondentie is een van de meest voorkomende vormen van communicatie. In de overgrote meerderheid van de gevallen bevatten de verzonden teksten geen vertrouwelijke informatie en hebben daarom geen beschermingsmaatregelen nodig. Maar voor het geval dat de verzonden tekst niet in verkeerde handen zou vallen, moet deze worden gecodeerd.

Hoe sms te versleutelen
Hoe sms te versleutelen

instructies:

Stap 1

Het versleutelen van sms-berichten is enigszins moeilijk vanwege het ontbreken van een bijbehorende functie in mobiele telefoons. Er zijn verschillende manieren om uit de situatie te komen, die hun voor- en nadelen hebben.

Stap 2

Gebruik speciale algoritmen voor codering, de sleutel die alleen u en uw gesprekspartner kennen. Een van de meest gebruikelijke en redelijk betrouwbare coderingsmethoden is bijvoorbeeld het coderen van een bericht met behulp van een boekpagina. U moet bijvoorbeeld het woord "tekst" versleutelen. Je zoekt de letter "t" op de pagina, dan zoek je uit op welke regel het staat en welke letter het is. Als de letter op de vijfde regel staat en de twaalfde op rij is, geeft u deze aan als 5-12. De overige letters zijn op dezelfde manier gecodeerd. Uw gesprekspartner, die zijn exemplaar van dit boek heeft en de gewenste pagina kent, zal de boodschap gemakkelijk ontcijferen.

Stap 3

U kunt de tekenreekspermutatiemethode gebruiken voor codering. U schrijft bijvoorbeeld een bericht in een matrix van 8 horizontale cellen en 10 (of meer) verticale cellen. Nadat je een bericht hebt geschreven (zonder spaties), herschrijf je het in één regel, maar bestaat het al uit verticale rijen, en verstuur je het in een sms-bericht. Uw gesprekspartner, die de tekst heeft ontvangen, moet deze opnieuw invoeren in de matrix van 8 bij 10 cellen om deze te kunnen lezen. Deze methode heeft een vrij lage weerstand tegen decodering, maar voor eenvoudige situaties is het redelijk toepasbaar.

Stap 4

U kunt de stabiliteit van de vorige methode aanzienlijk vergroten als u de matrix digitaliseert met een willekeurige sleutel bovenaan de tabel - dat wil zeggen, de verticale rijen nummert. De nummering kan er als volgt uitzien: 1-3-6-2-7-5-4-8. Net als bij de vorige methode schrijft u verticale lijnen in één horizontale lijn, geleid door de sleutelnummers. Dat wil zeggen, eerst de regel onder het nummer 1, dan onder het nummer 2, enz. Voor decodering moet uw gesprekspartner de sleutel kennen.

Stap 5

Het is veel gemakkelijker om versleutelde berichten te verzenden met een USB-modem in plaats van met een mobiele telefoon. In dit geval is er gemakkelijke invoer vanaf het toetsenbord voor u beschikbaar, u kunt met één muisklik hele tekstblokken invoegen. Versleuteling wordt uitgevoerd op een computer met behulp van speciale versleutelingsprogramma's die gemakkelijk te vinden zijn op internet. Dergelijke programma's bieden een zeer hoge weerstand tegen decodering, zodat u zeker kunt zijn van de veiligheid van uw sms-correspondentie.

Stap 6

U kunt berichtversleuteling voor een mobiele telefoon vergemakkelijken door er speciale software op te installeren. Een van de varianten van zo'n programma kun je hier zien:

Aanbevolen: