Gefaseerd Ontwerp Van Een Diepwaterafvoersysteem In Een Buitenwijk

Inhoudsopgave:

Gefaseerd Ontwerp Van Een Diepwaterafvoersysteem In Een Buitenwijk
Gefaseerd Ontwerp Van Een Diepwaterafvoersysteem In Een Buitenwijk

Video: Gefaseerd Ontwerp Van Een Diepwaterafvoersysteem In Een Buitenwijk

Video: Gefaseerd Ontwerp Van Een Diepwaterafvoersysteem In Een Buitenwijk
Video: Gasverbruik omlaag en je cv ketel gaat langer mee. Spiro magnetische vuilafscheider 2024, Mei
Anonim

Een goed ontworpen project van diepe drainage op de site vermindert de kans op vernietiging van bedden en verdrinking van gebouwen.

Gefaseerd ontwerp van een diepwaterafvoersysteem in een buitenwijk
Gefaseerd ontwerp van een diepwaterafvoersysteem in een buitenwijk

De taakomschrijving wordt ontwikkeld rekening houdend met de verwachte belasting. Houd rekening met het maximale grondwaterpeil, het maximale neerslagniveau, geodetische kenmerken. Diepe drainage is een integraal systeem dat de toegewezen taken oplost. Het doel van diepe drainage is anders. Het wordt bijvoorbeeld geïnstalleerd op plaatsen met moeilijke hydrologische omstandigheden of waar het niet mogelijk is om een oppervlaktewaterafvoersysteem uit te rusten.

Opgravingswerken

Omdat de samenstellende elementen zich ondergronds bevinden, is speciale apparatuur onontbeerlijk. In de fase van projectontwikkeling wordt het optimale type structuur en diepte van afzettingen geselecteerd. Het hangt allemaal af van de omstandigheden op een bepaalde locatie en van een aantal andere factoren:

  • de hoeveelheid geloosd water;
  • de mate van bodemdoorlatendheid;
  • aantal en type gedraineerde objecten.

Rekening houdend met de genoemde factoren, wordt gekozen voor een van de twee typen diepdrainagesystemen. In het eerste geval hebben we het over een gecombineerde versie, wanneer deze gecombineerd wordt met een oppervlaktewaterafvoersysteem. In het tweede geval is er geen dergelijke combinatie. De standaardlijst met apparatuur voor diepe drainage omvat leidingen voor externe drainage, die hier in meer detail te vinden zijn - https://www.standartpark.ru/catalog/truby-naruzhnoy-kanalizatsii/ en trays. Situaties zijn anders, dus de opstelling kan anders zijn. De afgewerkte versie is bijvoorbeeld gemaakt in de vorm van een greppel gevuld met filtermateriaal. De grond wordt bovenop de greppels gelegd.

Plotgrootte is belangrijk

De capaciteit van het systeem is ontworpen rekening houdend met de verwachte belasting. Naast de weersomstandigheden wordt er rekening gehouden met de oppervlakte van het perceel. Als het gebied bijvoorbeeld groot is, is een technisch plan van hoge kwaliteit vereist. De opstelling van de volgende elementen is gepland in het diagram:

  • afvoeren;
  • groeven;
  • drainage putten;
  • absorberend vermogen.

In de fase van de projectvoorbereiding wordt rekening gehouden met de geplande verbetering van de site.

Gefaseerde aanleg van leidingen voor buitenriolering

De geodetische kenmerken van de site zijn verre van ideaal, daarom is het vaak nodig om een kunstmatige helling uit te rusten, die zorgt voor een permanente afvoer van water. Daarnaast is het de moeite waard om te overwegen een pomp te installeren. Het gebruik ervan is noodzakelijk als het lozingspunt zich boven het niveau van het gedraineerde gebied bevindt. Volgens GOST is de indicator op kleigronden bijvoorbeeld 2 cm per 1 strekkende meter. Het project voorziet in de installatie van inspectieputten in de buurt van bochten of op het verbindingspunt met de hoofdweg. Vergeet niet rekening te houden met het optimale type afvoerleiding in het project:

  • polymeer;
  • asbestcement;
  • keramiek;
  • metaal.

De minst voorkomende is de asbestcement-optie. In de landbouw is er veel vraag naar keramiek. In particuliere huishoudens komt plastic vaker voor. De "pluspunten" van kunststof buizen zijn onder meer een laag gewicht, duurzaamheid en installatiegemak.

Aanbevolen: