Draadloze Communicatie Inschakelen

Inhoudsopgave:

Draadloze Communicatie Inschakelen
Draadloze Communicatie Inschakelen

Video: Draadloze Communicatie Inschakelen

Video: Draadloze Communicatie Inschakelen
Video: How to Enable Wireless Internet Connection for Windows 10/8/7 2024, Mei
Anonim

Het creëren van uw eigen draadloze netwerk wordt uitgevoerd met behulp van verschillende apparaten. Thuis worden meestal wifi-routers gebruikt. Maar soms is het logischer om een ander type apparatuur aan te sluiten.

Draadloze communicatie inschakelen
Draadloze communicatie inschakelen

Noodzakelijk

  • - Wi-Fi-module;
  • - toegang tot internet.

instructies:

Stap 1

Als je al een vaste computer hebt die met internet is verbonden, gebruik dan een wifi-adapter om een draadloos netwerk te maken. Dergelijke apparatuur is verdeeld in twee typen: externe adapters die werken via een USB-kanaal en interne modules die via de PCI-poort op het pc-moederbord zijn aangesloten.

Stap 2

Selecteer het type apparaat dat u wilt. Houd er rekening mee dat om twee of meer mobiele apparaten te verbinden, u een adapter nodig hebt die de toegangspuntmodus ondersteunt. Een sprekend voorbeeld van zo'n toestel is de Asus PCI-G31 wifi-module.

Stap 3

Zet uw computer uit en steek de adapter in de PCI-sleuf van uw moederbord. Installeer de antenne in de bestaande adapterpoort. Zet uw pc aan en wacht tot het besturingssysteem is geladen.

Stap 4

Als u in Windows XP werkt, installeert u de stuurprogramma's vanaf de speciale schijf die bij de module is geleverd. Gebruik voor Windows Seven- of Vista-systemen de Ralink Wireless Utility.

Stap 5

Ga na het installeren van de juiste software verder met het configureren van de instellingen voor de draadloze module. Voer het hulpprogramma uit en open het tabblad Soft + AP (STA + AP).

Stap 6

Wijzig de parameters van het toekomstige toegangspunt. Voer de naam in het SSID-veld in. Vul het veld Verificatie in. Selecteer hiervoor de authenticatiemodus en geef het type sleutel op.

Stap 7

Voer nu het wachtwoord in dat nodig is om uw draadloze netwerk te beveiligen. Bij gebruik van WEP-codering moet de lengte zes tekens zijn en voor WPA (WPA2) acht tekens.

Stap 8

Vul het veld Max. aantal peers in. Geef het aantal mobiele apparaten op dat gelijktijdig met het toegangspunt wordt verbonden. Klik op de knop Toepassen. Klik nu met de rechtermuisknop op het hulpprogrammapictogram en selecteer Soft + AP-modus.

Stap 9

Nadat u hebt gewacht tot het nieuwe menu is geladen, geeft u een actieve internetverbinding op waartoe mobiele apparaten toegang hebben. Sluit laptops aan op de hotspot. Controleer of de verbinding werkt.

Aanbevolen: