Een Webcam Instellen Voor Communicatie

Inhoudsopgave:

Een Webcam Instellen Voor Communicatie
Een Webcam Instellen Voor Communicatie

Video: Een Webcam Instellen Voor Communicatie

Video: Een Webcam Instellen Voor Communicatie
Video: How to install webcam, UVC camera to windows 10, 8, 2024, Mei
Anonim

De communicatiemiddelen op internet hebben hun eigen brede publiek. De meest populaire zijn programma's waarmee u in realtime kunt communiceren via videocommunicatie. Dit vereist een webcam en de bijbehorende configuratie.

Een webcam instellen voor communicatie
Een webcam instellen voor communicatie

instructies:

Stap 1

Sluit uw webcam aan op uw computer. Hiervoor is meestal een speciale USB-kabel vereist. Sluit het ene uiteinde ervan aan op de webcam en het andere op de computersysteemeenheid op de usb-connector. Daarna bepaalt het besturingssysteem de verbinding van het nieuwe apparaat.

Stap 2

Voor de meeste webcammodellen worden de stuurprogramma's automatisch door het systeem geïnstalleerd. Anders zijn er twee opties mogelijk. Als er een internetverbinding is, zoekt het systeem eerst automatisch de benodigde stuurprogramma's op internet, waarna ze worden geïnstalleerd.

Stap 3

De tweede optie is om de benodigde driver zelf te installeren. Ze worden meestal geleverd met uw webcam en de installatiebestanden staan op een speciale cd. Haal de schijf uit de verpakking en plaats deze in het computerstation. Wacht tot de schijf volledig is geladen en selecteer vervolgens "Stuurprogramma installeren". Geef indien nodig de versie van het besturingssysteem op die op de computer wordt gebruikt, de installatietaal. Na het einde van het proces moet u waarschijnlijk uw computer opnieuw opstarten.

Stap 4

Samen met de stuurprogramma's voor veel modellen webcams, is er een speciaal hulpprogramma geïnstalleerd waarmee u het videobeeld van de webcam kunt wijzigen voordat het in het programma voor communicatie komt. Voer dit hulpprogramma uit. Gebruik het om de gewenste instellingen voor beeldcontrast, helderheid, kleurweergave in te stellen. De overeenkomstige wijzigingen kunnen in het hulpprogrammavenster in realtime worden waargenomen.

Stap 5

Sommige van deze hulpprogramma's hebben de functie om verschillende effecten aan de afbeelding van het gezicht toe te voegen. Bij voldoende licht bepaalt het programma nauwkeurig de contouren van het gezicht en kunt u deze wijzigen, extra elementen toepassen en de achtergrond wijzigen. Selecteer indien nodig een of meer van deze effecten.

Stap 6

Als er geen dergelijk hulpprogramma voor uw webcammodel is, kan de beeldaanpassing worden gedaan in de chatsoftware. Start het programma en open het menu-item voor het aanpassen van het webcambeeld. Stel de gewenste helderheid, contrast en chroma waarden in.

Aanbevolen: