Hoe De Schijf Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Schijf Uit Te Schakelen?
Hoe De Schijf Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Schijf Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Schijf Uit Te Schakelen?
Video: how to disable Hard Disk/SSD in windows 10 2024, Mei
Anonim

Als u om welke reden dan ook de schijf van de computer moet loskoppelen, kunt u dit op elk gewenst moment doen. Merk op dat voor deze bewerking het apparaat niet uit de pc-behuizing hoeft te worden verwijderd (zoals sommige gebruikers suggereren), alles gebeurt via de interface van het besturingssysteem.

Hoe de schijf uit te schakelen?
Hoe de schijf uit te schakelen?

Noodzakelijk

Computer draaiende schijf

instructies:

Stap 1

Als u van plan bent de schijf op te schorten, kunt u dit op een eenvoudige manier doen. Onmiddellijk moet worden opgemerkt dat u, indien nodig, het apparaat altijd kunt herstellen om te werken. Laten we het dus hebben over wat u moet doen om de schijf uit te schakelen.

Stap 2

Voor deze taak hebt u de interface van Apparaatbeheer nodig. Daarom moet u in de beginfase dit gedeelte van de computer openen. Dit gebeurt als volgt. Open de map Mijn computer. Als de map niet op het bureaublad staat (vaak is dit het geval na installatie van het systeem), kunt u deze openen vanuit het startmenu. Nadat "Deze computer" is geopend, moet u letten op de linkerkant van het actieve venster. Hier ziet u een reeks tabbladen die kunnen worden verborgen of uitgebreid: Andere locaties, Systeemtaken, Details. Als de tabbladen verborgen zijn, klikt u met de linkermuisknop op "Systeemtaken".

Stap 3

Selecteer op het tabblad dat wordt geopend het gedeelte 'Systeeminformatie bekijken'. In de toekomst zal een venster op het bureaublad worden weergegeven waarin u moet overschakelen naar het tabblad "Hardware", en via dit venster moet u naar het gedeelte "Apparaatbeheer". Eenmaal in deze map moet u deze stappen volgen om de schijf uit te schakelen.

Stap 4

Klik op het plusteken naast de parameter Dvd- en cd-rom-stations. Er wordt een lijst geopend met stations die op uw computer zijn geïnstalleerd. Als er slechts één schijf op de pc is geïnstalleerd, geeft de lijst alleen die schijf weer. Als er veel stations zijn, selecteert u het apparaat dat moet worden uitgeschakeld en klikt u er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het contextmenu de opdracht "Uitschakelen". De schijf wordt uitgeschakeld. Het apparaat wordt op een vergelijkbare manier ingeschakeld.

Aanbevolen: