Hoe Spraakgestuurd Bellen Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Spraakgestuurd Bellen Uit Te Schakelen
Hoe Spraakgestuurd Bellen Uit Te Schakelen

Video: Hoe Spraakgestuurd Bellen Uit Te Schakelen

Video: Hoe Spraakgestuurd Bellen Uit Te Schakelen
Video: Zo schakel je snel de Google Assistent uit 2024, April
Anonim

Voice dialing is een functie op uw telefoon of smartphone waarmee u opdrachten kunt uitvoeren met uw telefoon. Bijvoorbeeld het bellen van een contact of het openen van een applicatie, het starten van een agenda en dergelijke. Maar soms wordt deze functie op volledig ongepaste momenten ingeschakeld.

Hoe spraakgestuurd bellen uit te schakelen
Hoe spraakgestuurd bellen uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Om spraakgestuurd bellen in Nokia Symbian-smartphones uit te schakelen, gaat u naar "Menu - Instellingen - Telefoon - Spraakherkenning" en stelt u spraakgestuurd bellen in of schakelt u deze functie volledig uit. Als de functie niet is uitgeschakeld, kunt u proberen uw telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Maar wees voorzichtig, hierdoor worden alle gegevens op de geheugenkaart en het interne telefoongeheugen verwijderd. Ook heeft Nokia onlangs smartphones uitgebracht op basis van het nieuwe besturingssysteem van Microsoft Windows Phone 7. Daarin wordt spraakgestuurd bellen uitgevoerd met behulp van een applicatie of een Bluetooth-headset, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat dit u hindert.

Stap 2

Het algoritme voor het uitschakelen van voice dialing op de iPhone is als volgt. Stembediening is altijd ingeschakeld in de muziekspeler en kan niet worden uitgeschakeld. Maar om veiligheidsredenen kunt u voorkomen dat spraakgestuurde nummerkeuze wordt geactiveerd wanneer het scherm is vergrendeld. Ga hiervoor naar "Instellingen - Algemeen - Wachtwoordbeveiliging" en schakel Voice dialing uit. Als u nu per ongeluk op de startknop drukt, wordt spraakgestuurd bellen niet geactiveerd. Dit bespaart u batterijvermogen.

Stap 3

In Android-telefoons wordt spraakgestuurd bellen gepresenteerd als een applicatie, en wanneer een headset is aangesloten, kan de applicatie zelfstandig worden geactiveerd, waardoor de eigenaar van de smartphone ongemak ondervindt. Helaas is de enige optie om spraakgestuurde nummerkeuze uit te schakelen, deze applicatie van het systeem te verwijderen. Maar hiervoor heb je root-rechten nodig, d.w.z. volledige toegang tot het telefoonsysteem. Na ontvangst kunt u eenvoudig twee systeemtoepassingen verwijderen: voicesearch en voicedialer. Zie de relevante forums voor gedetailleerde instructies.

Aanbevolen: