Hoe De Kleurdiepte Te Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe De Kleurdiepte Te Bepalen
Hoe De Kleurdiepte Te Bepalen

Video: Hoe De Kleurdiepte Te Bepalen

Video: Hoe De Kleurdiepte Te Bepalen
Video: 8bit vs 16bit - Why most PROs get Bit Depth WRONG? 2024, Mei
Anonim

De kleurdiepte van een afbeelding is, in eenvoudige bewoordingen, het aantal kleuren dat in een afbeelding wordt weergegeven. Werken met kleurdiepte kan de afbeelding vergroten of verkleinen. Er zijn verschillende manieren om het te definiëren.

Hoe de kleurdiepte te bepalen
Hoe de kleurdiepte te bepalen

instructies:

Stap 1

De eerste en gemakkelijkste stap is puur visuele waarneming. Eén-bits, acht-bits, zestien-bits en tweeëndertig-bits afbeeldingen zullen verschillen in verzadiging. One-bit of monochrome tekening bestaat uit twee kleuren - zwart en wit. Geen grijstinten ertussen. Van een afstand bekeken, kan het lijken alsof het beeld grijze kleuren heeft, maar bij maximale vergroting zult u zien dat deze grijstint wordt gecreëerd door afwisselende zwarte en witte pixels.

Monochrome tekening
Monochrome tekening

Stap 2

Een acht-bits patroon heeft een spectrum van tweehonderdzesenvijftig kleuren. Om geen lange analogieën te trekken, onthoud het beeld dat op de games van de Dendy-console stond. De aanwezigheid van kleuren geeft geen vloeiende overgangen.

8-bits patroon
8-bits patroon

Stap 3

Een zestien-bits afbeelding kan maximaal vijfenzestigduizend vijfhonderdzesendertig kleuren bevatten. Nu kunt u het Sega-voorvoegsel met zijn afbeelding onthouden. De aanwezigheid van een groot aantal kleuren maakt het beeld zo dicht mogelijk bij de normale visuele waarneming. Als zo'n afbeelding nogal contrasterende kleuren bevat, kan deze worden verward met 32-bits. De overgangen van tint naar tint zullen echter getrapt zijn en niet vloeiend. Het 16-bits palet werd vaak gebruikt op Windows 9x-computers.

16-bits tekening
16-bits tekening

Stap 4

Een 32-bits afbeelding kan 4294967296 kleuren hebben. Dit is de kleurdiepte die de natuurlijke kleurweergave het dichtst benadert.

Meer dan 16 bits tekenen
Meer dan 16 bits tekenen

Stap 5

Er zijn ook andere waarden: 12, 24, 36, 48 bits. Om de exacte waarde van de diepte te zien, gaat u naar de afbeeldingseigenschappen, het tabblad "Details", de regel "Kleurdiepte".

Aanbevolen: