Hoe De Polariteit Van Een Luidspreker Te Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe De Polariteit Van Een Luidspreker Te Bepalen
Hoe De Polariteit Van Een Luidspreker Te Bepalen

Video: Hoe De Polariteit Van Een Luidspreker Te Bepalen

Video: Hoe De Polariteit Van Een Luidspreker Te Bepalen
Video: How to Test the Polarity of a Speaker and Wiring 2024, April
Anonim

Op het eerste gezicht heeft het geen zin om polariteit op de dynamiek aan te geven, omdat er een wisselspanning aan wordt geleverd. Maar wanneer er meerdere dynamische koppen in het luidsprekersysteem zitten, moeten deze in fase worden ingeschakeld. Het is gebruikelijk om de polariteit aan te geven op de klemmen van de kop, waarbij de diffuser naar voren beweegt.

Hoe de polariteit van een luidspreker te bepalen
Hoe de polariteit van een luidspreker te bepalen

instructies:

Stap 1

Maak een speciale sonde om de luidsprekers te testen. Neem hiervoor een gewone zaklamp op basis van een gloeilamp. Verwijder de schakelaar ervan en sluit in plaats van de laatste twee sondes aan. Ze moeten geïsoleerde handgrepen hebben, want op het moment dat de spanning wordt uitgeschakeld, ontstaat er een zelfinductiespanning op de kopklemmen. Controleer de polariteit van de spanning over de sondes met een testvoltmeter. Markeer ze dienovereenkomstig. Zorg ervoor dat als de sondes zijn kortgesloten, het lampje brandt.

Stap 2

Schakel de versterker en het gehele stereocomplex uit (ook uit het stopcontact). Koppel beide luidsprekerkabels los van de rest van uw luidsprekercircuits. Sluit de sondes aan op de kopkabels zonder de laatste of de metalen delen van de sondes aan te raken. Kijk nu zorgvuldig naar de diffuser. Als het naar buiten beweegt als het is aangesloten en naar binnen als het wordt losgekoppeld, is de polariteit correct. Als het tegenovergestelde beeld wordt waargenomen, verander dan de polariteit van het aansluiten van de sondes en herhaal de controle. Markeer vervolgens op het frame van de dynamische kop met een onuitwisbare viltstift de polariteit die overeenkomt met de polariteit van het aansluiten van de sondes.

Stap 3

Ga op dezelfde manier te werk voor de rest van de luidsprekers binnen de limiet van één luidspreker. Ongeacht hoe ze zijn aangesloten (rechtstreeks of via een crossover), sluit ze in fase aan zodat de positieve klemmen van de koppen overeenkomen met het rode contact op de achterkant van de luidspreker.

Stap 4

Controleer en wijzig ook de tweede luidspreker indien nodig. Controleer na het sluiten van de behuizingen van beide luidsprekers of ze correct op de versterker zijn aangesloten. Er zijn speciale rode markeringen op de kabel die zo'n verbinding maakt. Sluit in alle gevallen de gelabelde geleider aan op de rode klem en de niet-gelabelde geleider op de zwarte klem.

Stap 5

Zet het stereocomplex aan. Vergelijk het geluid met het geluid dat plaatsvond vóór de herbewerking.

Aanbevolen: