Hoe Firmware Dir 100 . Bij Te Werken

Inhoudsopgave:

Hoe Firmware Dir 100 . Bij Te Werken
Hoe Firmware Dir 100 . Bij Te Werken

Video: Hoe Firmware Dir 100 . Bij Te Werken

Video: Hoe Firmware Dir 100 . Bij Te Werken
Video: Переделка маршрутизатора DIR-100 в управляемый коммутатор. 2024, Mei
Anonim

D-link DIR-100 is een budgetrouter die is ontworpen om vaste computers op internet aan te sluiten en te combineren tot één lokaal netwerk. Voor een stabiele werking van dit apparaat wordt aanbevolen om de softwareversie bij te werken voordat u het configureert.

Hoe firmware dir 100. bij te werken
Hoe firmware dir 100. bij te werken

Noodzakelijk

netwerk kabel

instructies:

Stap 1

Download eerst de juiste firmware voor uw router. Verfijn het model (B1 of D1). Ga naar de officiële bestandsopslag op ftp://ftp.dlink.ru/pub/Router/DIR-100/Firmware/ en download de vereiste softwareversie voor de router. Gebruik de firmwareversie die wordt aanbevolen door uw ISP.

Stap 2

Sluit de apparatuur aan op wisselstroom. Verbind de LAN-poort van de router met een netwerkkabel met de netwerkkaart van uw computer. Sluit op zijn beurt de kabel van de provider aan op de WAN-poort. Zet uw computer en router aan. Wacht tot beide apparaten zijn opgestart. Start een internetbrowser en voer 192.168.0.1 in de adresbalk in. Vul de velden Login en Password in en druk op Enter.

Stap 3

Ga nu naar het menu Onderhoud en selecteer Firmware Update in de linkerkolom. Klik op de knop Zoeken en geef het gedownloade firmwarebestand op. Wacht op de software-update van je router. Start dit apparaat opnieuw op door de voedingskabel 1-2 minuten los te koppelen.

Stap 4

Nadat de router volledig is geladen, gaat u opnieuw naar de webinterface. Configureer het WAN-menu. Gebruik hiervoor de gegevens van je provider. Gewoonlijk moet u instellingen invoeren die vergelijkbaar zijn met de instellingen die u gebruikt wanneer u uw computer rechtstreeks op internet aansluit.

Stap 5

Ga naar het LAN-menu en schakel de DHCP- en NAT-functies in. Dit zorgt voor een stabiele werking van meerdere computers binnen het lokale netwerk. Sluit andere pc's aan op de LAN-poorten van de router. Start dit apparaat opnieuw op. Na verloop van tijd krijgen de netwerkkaarten van alle computers automatisch nieuwe IP-adressen. Zorg ervoor dat de pc's die op de router zijn aangesloten, toegang hebben tot internet.

Aanbevolen: