Hoe De Firmware Van Een Samsung-tv Bij Te Werken

Inhoudsopgave:

Hoe De Firmware Van Een Samsung-tv Bij Te Werken
Hoe De Firmware Van Een Samsung-tv Bij Te Werken

Video: Hoe De Firmware Van Een Samsung-tv Bij Te Werken

Video: Hoe De Firmware Van Een Samsung-tv Bij Te Werken
Video: How to update Samsung TV Firmware/Software via USB 2024, April
Anonim

Vrij complexe microprogramma's zijn ingebed in moderne tv's. Ze zijn nodig voor de juiste werking van het apparaat en voor de weergave van het visuele menu. Om enkele fouten op te lossen, wordt aanbevolen om de tv-software bij te werken.

Hoe de firmware van een Samsung-tv bij te werken
Hoe de firmware van een Samsung-tv bij te werken

Het is nodig

  • - USB opslag;
  • - firmwarebestand.

instructies:

Stap 1

Bezoek de website van uw tv-fabrikant. Open de sectie "Downloads" en selecteer het gewenste item in de kolom "Categorie". Selecteer nu het type tv dat u gebruikt. Het is vermeldenswaard dat apparaten met een conventioneel LCD-scherm en LED-panelen van verschillende typen zijn.

Stap 2

Selecteer het exacte tv-model dat u gebruikt. Klik op de knop Downloads en documentatie en wacht tot de lijst met beschikbare bestanden is gegenereerd.

Stap 3

Ga naar het submenu Firmware en download de nieuwste firmware voor uw tv. Na het downloaden van de bestanden, bereidt u uw USB-station voor. Het is beter om een gewone USB-stick te gebruiken in plaats van een externe harde schijf. Dit maakt het gemakkelijker om uw apparaat te scannen.

Stap 4

Formatteer de USB-stick met het FAT32-bestandssysteem. Sommige tv-modellen ondersteunen ook NTFS, maar het is beter om het niet te riskeren. Voer het gedownloade bestand uit, dat een zelfuitpakkend archief is. Geef de map op waar de bestanden worden uitgepakt.

Stap 5

Kopieer nu de uitgepakte mappen en bestanden naar de hoofdmap van de USB-stick. Verwijder de USB-stick veilig. Zet uw tv aan en sluit de schijf aan op een beschikbare USB-poort. Koppel alle externe apparaten los, inclusief antennekabels en HDMI-connectoren.

Stap 6

Als de tv automatisch de aanwezigheid van firmware op het USB-flashstation detecteert, verschijnt een bijbehorend venster. Klik gewoon op de knop "Ja".

Stap 7

Als dat niet het geval is, gebruikt u de afstandsbediening om het menu Firmware Upgrade te openen. Geef het poortnummer op waarop de flashdrive is aangesloten en wacht tot de schijfscan is voltooid. Bevestig de start van het firmware-updateproces.

Stap 8

Nadat alle noodzakelijke procedures zijn voltooid, wordt de tv mogelijk automatisch uitgeschakeld. Schakel het apparaat opnieuw in, controleer de functionaliteit en verwijder de USB-stick.

Aanbevolen: