Hoe De Firmware Van De DSO138-oscilloscoop Bij Te Werken?

Inhoudsopgave:

Hoe De Firmware Van De DSO138-oscilloscoop Bij Te Werken?
Hoe De Firmware Van De DSO138-oscilloscoop Bij Te Werken?

Video: Hoe De Firmware Van De DSO138-oscilloscoop Bij Te Werken?

Video: Hoe De Firmware Van De DSO138-oscilloscoop Bij Te Werken?
Video: DEC #13 Firmware upgrade of DSO138 Oscilloscope using FTDI Programmer 2024, April
Anonim

De oscilloscoopfabrikant DSO138 laat zijn gebruikers niet in de steek en werkt periodiek de software ("firmware") voor hun apparaten bij. Laten we eens kijken welke stappen u moet doorlopen om de firmware van de DSO138-oscilloscoop bij te werken.

Oscilloscoop DSO138
Oscilloscoop DSO138

Noodzakelijk

  • - oscilloscoop DSO138;
  • - USB-TTL (UART)-converter.

instructies:

Stap 1

Wanneer de oscilloscoop is ingeschakeld, toont het display de identificatie van de huidige firmwareversie. De firmwareversie wordt vermeld achter de afkorting FW (FirmWare). Laten we dit nummer onthouden.

Nu gaan we naar de pagina met de firmware van de officiële website van de fabrikant van de DSO138 oscilloscoop en kijken welke versie van de firmware de laatste is. Op het moment van schrijven is de nieuwste versie 113-13801-061 van 2016-10-10. Dit is duidelijk nieuwer dan de geïnstalleerde oscilloscoop-firmware van de vorige foto.

Download het archief met de firmware en pak het uit naar een willekeurige locatie op uw harde schijf. De firmware zelf is een bestand met de extensie *. HEX. In dit geval "113-13801-061.hex".

Bepalen van de huidige versie en zoeken naar een nieuwe firmwareversie
Bepalen van de huidige versie en zoeken naar een nieuwe firmwareversie

Stap 2

Om de firmware in het geheugen van de DSO138-oscilloscoop te laden, hebt u een speciaal programma nodig. De ontwikkelaars van de oscilloscoop bevelen de ST Flash Loader Demonstrator aan, die kan worden gedownload van de officiële website (link hieronder). Om het programma te downloaden, moet u zich registreren op de site. Daarna wordt een link om het programma te downloaden naar de e-mail gestuurd.

Het programma wordt als archief verspreid. Download het programma. Pak het uit op uw computer en voer het installatieprogramma uit. Er zijn geen subtiliteiten, alles is hier standaard.

Stap 3

Er is nog wat werk aan de winkel voordat u de oscilloscoop op uw computer aansluit. Het is noodzakelijk om de JP1- en JP2-jumpers aan de onderkant van de oscilloscoopkaart te sluiten. Hierdoor wordt de oscilloscoopcontroller in de bootloader-modus gezet in plaats van in de reguliere firmware. De jumpers zullen moeten worden verbonden door te solderen.

De DSO138-oscilloscoop voorbereiden op knipperen
De DSO138-oscilloscoop voorbereiden op knipperen

Stap 4

Om de firmware in het geheugen van de oscilloscoop te laden, wordt de J5 (UART)-poort gebruikt met een logisch niveau van 3, 3 V. Om deze op een computer aan te sluiten, hebben we een USB naar UART-converter nodig. Dergelijke apparaten kosten ongeveer 150 roebel in Chinese online winkels.

We verbinden het "fluitje" volgens het diagram met de oscilloscoop. Merk op dat de TX-poort van de converter (output) moet worden aangesloten op de RX (input)-poort van de oscilloscoop en vice versa. En GND is de gemeenschappelijke draad. Nu kunt u de converter aansluiten op de USB-poort van uw computer.

De DSO138-oscilloscoop aansluiten op een computer
De DSO138-oscilloscoop aansluiten op een computer

Stap 5

We zetten de oscilloscoop aan op het netwerk en sluiten de USB-UART-converter aan op de USB-poort van de computer. Nu lanceren we het Flash Loader Demonstrator-programma.

We selecteren de poort, het nummer van de COM-poort waarop de converter is aangesloten. De rest van de instellingen kunt u laten zoals ze zijn. Klik op de knop "Volgende".

Dit wordt gevolgd door een waarschuwing dat verdere actie het geheugen van de oscilloscoop zal wissen. Klik op de knop "Bescherming verwijderen" om door te gaan naar de volgende stap.

DSO138 oscilloscoop-firmwareproces
DSO138 oscilloscoop-firmwareproces

Stap 6

Daarna opent een pagina met informatie over de geheugensecties van de oscilloscoop. We selecteren hier geheugen met een grootte van 64K (controleer of het in de vorige stap met precies deze grootte is gedefinieerd). Klik volgende.

Vink het vakje aan naast 'Downloaden naar apparaat'. Druk op de knop met drie puntjes om het eerder gedownloade firmwarebestand "113-13801-061.hex" te selecteren. De rest van de parameters zijn ingesteld zoals in de afbeelding.

Door op de knop "Volgende" te drukken, wordt het flashgeheugen van de DSO138-oscilloscoop gestart. Hierna begint het proces van het controleren van de gedownloade firmware. Succesvolle voltooiing wordt aangegeven door een groene voortgangsbalk. Het hele proces duurt ongeveer 1-2 minuten.

Instellingen voor firmware-overschrijving
Instellingen voor firmware-overschrijving

Stap 7

Schakel de oscilloscoop spanningsloos. Koppel de UART-converter hiervan los.

Vergeet niet de gesloten jumpers JP1 en JP2 los te solderen.

Nu kunt u de oscilloscoop op het netwerk aansluiten en ervoor zorgen dat de versie is bijgewerkt bij het laden: "FW: 113-13801-061".

Aanbevolen: