Een Laptop Aansluiten Op Een Plasma-tv

Inhoudsopgave:

Een Laptop Aansluiten Op Een Plasma-tv
Een Laptop Aansluiten Op Een Plasma-tv

Video: Een Laptop Aansluiten Op Een Plasma-tv

Video: Een Laptop Aansluiten Op Een Plasma-tv
Video: How to Connect Laptop to TV using HDMI - Easy & Fun 2024, Mei
Anonim

Het grootste nadeel van veel laptops is het relatief kleine schermformaat. Gelukkig is dit eenvoudig te compenseren door je mobiele computer aan te sluiten op een lcd- of plasma-tv.

Een laptop aansluiten op een plasma-tv
Een laptop aansluiten op een plasma-tv

Noodzakelijk

HDMI-HDMI-kabel

instructies:

Stap 1

De meeste moderne mobiele computers zijn uitgerust met een digitale video-uitgang. Meestal wordt het gepresenteerd als een HDMI-poort, maar soms kunt u ook een DVI-kanaal vinden. Koop een kabel met geschikte poorten.

Stap 2

Zet de mobiele computer aan en open het BIOS-menu. Zorg ervoor dat de hulpvideo-uitgangen niet zijn uitgeschakeld. Start het Windows-systeem op. Zet je televisie aan.

Stap 3

Sluit de laptop aan op de tv. Wacht op de definitie van nieuwe hardware. Ga naar het menu TV-instellingen. Meestal moet u hiervoor de afstandsbediening gebruiken.

Stap 4

Selecteer de HDMI-poort die op de laptop is aangesloten als hoofdbron. Ga naar de instellingen van je mobiele computer. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad.

Stap 5

Selecteer in het menu dat wordt geopend het item "Schermresolutie". Klik op de knop Zoeken en wacht terwijl een nieuwe weergave is gedefinieerd. Stel de parameters in voor synchrone beeldoverdracht naar het laptopscherm en de tv.

Stap 6

Als u liever de functie voor het dupliceren van afbeeldingen gebruikt, selecteert u de juiste optie. In dit geval wordt aanbevolen om de schermresolutie van de mobiele computer te wijzigen zodat deze overeenkomt met de resolutie van het tv-scherm.

Stap 7

Sommige gebruikers gebruiken hun laptopscherm en tv liever apart. Met deze methode kunt u de videospeler op het tv-scherm starten zonder het werkgebied van het mobiele computerscherm te bezetten. Activeer de functie "Uitbreiden naar dit scherm" door eerst het hoofddisplay te selecteren.

Stap 8

Houd er rekening mee dat het gebruik van deze technologie de belasting van de videoadapter verhoogt. Als uw laptop een geïntegreerde videochip heeft, zorg er dan voor dat de temperatuur de aanbevolen waarden niet overschrijdt.

Aanbevolen: