Luidsprekers Aansluiten Op Een Laptop Vanuit Een Muziekcentrum

Inhoudsopgave:

Luidsprekers Aansluiten Op Een Laptop Vanuit Een Muziekcentrum
Luidsprekers Aansluiten Op Een Laptop Vanuit Een Muziekcentrum

Video: Luidsprekers Aansluiten Op Een Laptop Vanuit Een Muziekcentrum

Video: Luidsprekers Aansluiten Op Een Laptop Vanuit Een Muziekcentrum
Video: Connect bookshelf speakers to computer - Step by step 2024, Mei
Anonim

Heel vaak ontstaat er een situatie waarin de oplossing van een ogenschijnlijk eenvoudig probleem te moeilijk blijkt te zijn voor iemand die niet op de hoogte is van subtiliteiten. Zo zijn er af en toe op forums op internet threads waarin wordt nagedacht over de vraag: "Hoe sluit ik de luidsprekers correct aan?"

Luidsprekers aansluiten op een laptop vanuit een muziekcentrum
Luidsprekers aansluiten op een laptop vanuit een muziekcentrum

Tot op zekere hoogte hebben mensen die hierin geïnteresseerd zijn gelijk, want verbindingsfouten kunnen niet alleen leiden tot uitval van het apparaat voor het weergeven van geluid, maar ook van de versterker. Het is vooral belangrijk om een goed begrip te hebben van het aansluiten van luidsprekers op een laptop of pc. Alleen de juiste aansluiting stelt u in staat de prestaties van de geluidskaart te behouden, waarvan de vervanging in sommige gevallen een aanzienlijk bedrag kost. In dit artikel zullen we u wijzen op de belangrijkste functies, zonder dat u hiervan op de hoogte bent, wordt het niet aanbevolen om verbinding te maken. Op internet kun je soms verhalen vinden over hoe, wanneer je probeert om grote luidsprekers aan te sluiten op een computer, het geluid in de laatste faalde. Helaas gaan deze onderwerpen onder andere vaak verloren en de volgende thuisvakmensen experimenteren in plaats van op zoek naar informatie over het aansluiten van luidsprekers met hun eigen laptops.

Elektrisch en geluidsvermogen

Voordat u direct aangeeft hoe de luidsprekers moeten worden aangesloten, moet u eerst het onderwerp van het energieverbruik van het apparaat aansnijden. Een van de kenmerken van een apparaat voor geluidsweergave is zijn kracht. Verwar geluid trouwens niet met elektrisch - dit zijn verschillende dingen, zij het met elkaar verbonden. De eerste kan grofweg worden bepaald door de afmetingen van de roosters die in de kolom zijn geïnstalleerd: hoe groter hun diameter, hoe hoger het vermogen. Geluidskaarten van alle moderne computers bevatten een versterker. Het is dit circuit waarmee u het geluidsniveau kunt aanpassen. Een van zijn kenmerken is de toegestane stroom die door de circuits kan worden gevoerd. Aangezien elektrisch vermogen het product is van stroom en spanning, is het duidelijk dat, aangezien de laatste constant is, alleen de eerste twee parameters kunnen veranderen. Dat wil zeggen, een luidspreker die is aangesloten op de uitgang van de geluidskaart, bijvoorbeeld 10 W, zal tien keer meer stroom door de versterker genereren dan een alternatieve 1 W. Zo leidt de directe aansluiting van een groot luidsprekersysteem op de laagvermogenuitgang van de audioadapter (die is ontworpen voor hoofdtelefoons en kleine "tweeter"-luidsprekers) tot overmatige stroom en doorbranden van de versterkerelementen. Dit is precies wat wordt beschreven in de onderwerpen "hoe luidsprekers aansluiten" als waarschuwing. Er is echter een oplossing. Het bestaat uit het gebruik van een tussenelement - een extra versterker. Dat is de reden waarom de meeste moderne akoestische systemen voor computers zijn aangesloten op een elektrisch netwerk - dit is nodig om de ingebouwde signaalversterkingscircuits te laten werken.

Luidsprekers van het muziekcentrum aansluiten

Beeld
Beeld

Als je overal een kant-en-klaar luidsprekersysteem hebt gevonden, is het moeilijk om de verleiding te weerstaan om het aan een computer te koppelen. Zoals we al hebben aangegeven, kan dit niet direct. De eenvoudigste oplossing is om de ingebouwde versterker van een muziekcentrum of bandrecorder te gebruiken. Het is noodzakelijk om het achterpaneel van de middelste behuizing zorgvuldig te onderzoeken en de connector te vinden die is gemarkeerd als "line in" - dit is de signaalingang. Het kan worden ontworpen als een connector voor een stekker of vier clips. Vervolgens moet u een drieaderige draad met een 3,5 mm-stekker voorbereiden (standaard voor computers). Sluit deze aan op de uitgang van de geluidskaart, en verbind het andere uiteinde op een bepaalde manier (afhankelijk van het type connector) met het midden. Daarna blijft het om de systeemversterker naar de gewenste modus te schakelen (meestal "Opnemen", het wordt aanbevolen om de instructies te lezen) en het afspelen op de computer in te schakelen. Daarna valt alle belasting van de luidsprekers op de middencircuits, waardoor krachtige systemen die de kaart met een directe verbinding zouden verbranden, zullen werken.

Aanbevolen: