Een Pc Aansluiten Op Een Plasma

Inhoudsopgave:

Een Pc Aansluiten Op Een Plasma
Een Pc Aansluiten Op Een Plasma

Video: Een Pc Aansluiten Op Een Plasma

Video: Een Pc Aansluiten Op Een Plasma
Video: How to connect your laptop to your TV using an HDMI cable - Easy 2024, Mei
Anonim

Moderne plasma-tv's kunnen worden gebruikt in plaats van computermonitoren. Om dit te doen, moet u de tv correct op uw computer aansluiten en de bedieningsparameters van beide apparaten configureren.

Een pc aansluiten op een plasma
Een pc aansluiten op een plasma

Noodzakelijk

DVI-HDMI-kabel

instructies:

Stap 1

Selecteer een paar connectoren waarmee u de computer op de tv aansluit. PC-videokaarten hebben doorgaans DVI-, VGA- en S-Video-poorten. Minder gebruikelijk zijn HDMI-poorten. Voor de beste beeldkwaliteit is het natuurlijk beter om digitale kanalen (DVI of HDMI) te gebruiken. Zoek de juiste poort op je tv en koop de juiste kabel. Koop indien nodig een extra adapter.

Stap 2

Sluit de grafische kaart van de computer aan op de plasmatelevisie. Dit proces kan zelfs worden uitgevoerd als de apparaten zijn ingeschakeld. Het is het beste om de computermonitor nog niet uit te schakelen. Open nu het instellingenmenu van de plasma-tv. Zoek daarin het item "Hoofdsignaalbron" en selecteer de poort die u op de computer hebt aangesloten.

Stap 3

Wil je een tv gebruiken in plaats van een monitor, dan koppel je gewoon het laatste apparaat los van de videokaart. Dit gebeurt vrij zelden, omdat de meeste videokaarten synchroon werken met een monitor en een tv. Open het startmenu en ga naar het configuratiescherm.

Stap 4

Selecteer het menu Vormgeving en personalisatie. Zoek nu in het menu-item "Beeldscherm" "Verbinden met extern beeldscherm" en open het. Klik op de knop Zoeken. Wacht tot het tweede scherm is gedefinieerd. Klik nu op de grafische afbeelding van de monitor of tv en selecteer "Maak deze weergave de primaire". Nu zullen alle applicaties in eerste instantie op het opgegeven apparaat draaien.

Stap 5

Zoek en activeer de optie Dit scherm uitbreiden. Alle snelkoppelingen en werkbalk verdwijnen op het tweede scherm. Als u een toepassing op het secundaire beeldscherm wilt starten, verplaatst u deze eenvoudigweg buiten het hoofdscherm. In het menu "Verbinden met extern beeldscherm" kunt u de positie van de monitor en de tv ten opzichte van elkaar aanpassen.

Aanbevolen: