Een Omvormer Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Omvormer Aansluiten
Een Omvormer Aansluiten

Video: Een Omvormer Aansluiten

Video: Een Omvormer Aansluiten
Video: Zelf een omvormer inbouwen doe je zo! - Campingtrend 2024, Mei
Anonim

Omvormers worden tegenwoordig steeds populairder. Dit is niet verwonderlijk, ze kunnen allemaal gelijkspanning omzetten naar wisselspanning (meestal +12V). Bovendien stemmen omvormers de eindtrap af op de ingangsimpedantie van de lampen en bieden ze vooral bescherming tegen overbelasting en kortsluiting, wat huishoudelijke apparaten spaart. Ze zijn erg handig in auto's, omdat ze worden gevoed door 12 W en niet alle apparatuur zo'n spanning trekt, dus bedachten ze converters.

Een omvormer aansluiten
Een omvormer aansluiten

instructies:

Stap 1

Sluit de omvormer aan op de accu (gebruik de klemmen en let op de polariteit - rode klem op + en zwart op -). Als er een verbinding is tussen het elektrische systeem van het voertuig en de accu, is het niet nodig om deze los te koppelen. Bij het aansluiten van de omvormeruitgangen op de accu moet er een kleine vonk ontstaan. Denk eraan om geen 12 W omvormer aan te sluiten op 24 W of 48 W transportbedrading en vice versa. Ook kunt u de uitgangen van twee of meer omvormers niet parallel schakelen.

Stap 2

Sluit de apparaten die je nodig hebt, met een vermogen van 200 watt, aan op het stopcontact.

Stap 3

Gebruik indien nodig een verlengsnoer. De lengte kan oplopen tot 50 meter (zelfs in een limousine is het onwaarschijnlijk dat een langere kabel nodig is).

Stap 4

Zet de instrumentknop aan. De groene LED moet gaan branden om de juiste werking van de omvormer te bevestigen. Het blijft groen zolang de batterijspanning binnen aanvaardbare limieten blijft.

Stap 5

Denk aan een ander belangrijk punt dat van toepassing is op bijna alle auto-omvormers. Als tijdens het bedrijf van de omvormer op de belasting de accuspanning daalt tot onder 10,5 W of 21 W / 42 W (afhankelijk van de voeding) en dit gedurende 1 minuut blijft, wordt de omvormer automatisch uitgeschakeld. Zo is bescherming tegen volledige ontlading en beschadiging van de batterij verzekerd.

Stap 6

Met dit niveau van ontlading van de accu kunt u nog 2-3 pogingen doen om de motor te starten (in zomerse omstandigheden) totdat deze volledig is ontladen. Als de batterijlanding minder dan een minuut duurt, wordt de omvormer niet uitgeschakeld. Hierdoor kunnen apparaten met hogere startspanningen opnieuw starten. Een kortstondige daling van het spanningsniveau is niet eng, omdat in zo'n korte tijd de sulfatering van de batterijplaten geen tijd zal hebben om op te treden.

Aanbevolen: