Een Gsm-modem Gebruiken

Inhoudsopgave:

Een Gsm-modem Gebruiken
Een Gsm-modem Gebruiken

Video: Een Gsm-modem Gebruiken

Video: Een Gsm-modem Gebruiken
Video: Using Your Android Phone as a Modem 2024, Mei
Anonim

Om verbinding te maken met internet via GPRS- en 3G-kanalen, is het gebruikelijk om speciale USB-modems te gebruiken. De meeste mobiele telefoons kunnen deze apparaten vervangen omdat ze ingebouwde modems hebben die zijn ontworpen om met deze netwerken te werken.

Een gsm-modem gebruiken
Een gsm-modem gebruiken

Noodzakelijk

  • - USB-kabel;
  • - BlueTooth-adapter.

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat uw telefoon als modem kan worden gebruikt. Ga hiervoor naar de officiële website van de fabrikant van dit apparaat en lees de instructies ervoor. Kies hoe je je telefoon synchroniseert met je computer. Bereid een USB-kabel van het vereiste formaat of een BlueTooth-adapter voor.

Stap 2

Download van de officiële website het programma dat nodig is om een verbinding tot stand te brengen tussen een mobiele telefoon en een computer. Installeer het en start uw pc opnieuw op.

Stap 3

Voer het geïnstalleerde programma uit. Sluit uw telefoon aan op een USB-poort op uw computer. Als er een keuzemenu op het scherm van uw mobiele apparaat verschijnt, selecteert u PC Suite of Modem. Activeer bij het werken met een BlueTooth-netwerk de bijbehorende adapter in de telefoon. Schakel het BlueTooth-apparaat in dat op de computer is aangesloten.

Stap 4

Klik op de knop Zoeken naar BlueTooth-apparaten in het hoofdmenu van PC Suite. Wacht tot de verbinding met uw mobiele telefoon tot stand is gebracht. Voer dezelfde wachtwoorden in het applicatievenster en op het mobiele apparaat in.

Stap 5

Open het menu Internetverbinding. Pas het menu aan dat wordt weergegeven door de opties te kiezen die uw mobiele provider aanbeveelt te gebruiken. Klik op de knop Opslaan. Start PC Suite opnieuw en herhaal de procedure om verbinding te maken met uw telefoon.

Stap 6

Klik op de knop "Verbinden" in het menu "Internet". Wacht tot het apparaat verbinding heeft gemaakt met de server van de provider. Controleer de verbindingsactiviteit. Configureer de Windows Firewall-instellingen. Installeer applicaties waarmee u internetverkeer kunt comprimeren.

Aanbevolen: