Een Oude Smartphone Gebruiken

Inhoudsopgave:

Een Oude Smartphone Gebruiken
Een Oude Smartphone Gebruiken

Video: Een Oude Smartphone Gebruiken

Video: Een Oude Smartphone Gebruiken
Video: Jongeren Snappen Weinig van een Oude Telefoon - EDITIE NL 2024, April
Anonim

Vroeg of laat komt er een moment dat een gadget zijn relevantie verliest. Gebruikers bevinden zich vaak in de situatie dat een nieuw apparaat cadeau is gedaan of dat de eigenaar zelf heeft besloten het te kopen. Op de een of andere manier rijst de vraag - wat te doen met de oude smartphone? Haast je niet om het weg te gooien of weg te geven om het voor een cent te kopen, want je kunt veel manieren vinden om een oud gadget te gebruiken!

Een oude smartphone gebruiken
Een oude smartphone gebruiken

Het prijssegment van moderne mobiele apparaten bevindt zich in een vrij breed bereik. Dit geldt met name voor apparaten die op Android OS draaien. Er zijn veel budgetoplossingen op dit besturingssysteem. Hierdoor ontstaat bij Android-bezitters veel vaker de behoefte om een toepassing te vinden voor de oude gadget. Daarom zullen we ons concentreren op dit besturingssysteem, hoewel vergelijkbare oplossingen voor iOS kunnen worden gevonden.

Mediaspeler

Zelfs de goedkoopste smartphone heeft zo'n set functies dat het zeker geen goedkope speler is: ondersteuning voor een geheugenkaart, het lezen van bijna alle audio- en videoformaten, Wi-Fi, Bluetooth en meer. Het enige dat overblijft is een grotere geheugenkaart installeren en een goede koptelefoon kopen. Bovendien is de koptelefoon ook draadloos te gebruiken, dankzij de aanwezigheid van Bluetooth. De meeste apparaten worden geleverd met een audiospeler die al is geïnstalleerd, hoewel u degene kunt downloaden die u leuk vindt. Als een smartphone een hoogwaardig beeldscherm heeft, kan deze worden gebruikt als draagbare videospeler.

Elektronisch boek

Voor moderne smartphones zijn er veel reader-applicaties, en qua functionaliteit doen ze niet onder voor een e-book. Een oude smartphone kan worden uitgerust met een verzameling boeken en een smartphone instellen om te lezen, waarbij alle onnodige programma's en bestanden uit het geheugen worden verwijderd, waardoor het apparaat veel efficiënter gaat werken. Maar ben je dol op lezen, dan kun je sowieso beter een echt e-book kopen, want daarin zijn schermtechnologieën gericht op het verminderen van de belasting van het zicht.

Wifi router

De meeste Android-smartphones kunnen mobiel internet distribueren via Wi-Fi. Apparaten met vergelijkbare functies kosten veel voor hun doel, dus dergelijk gebruik kan behoorlijk voordelig zijn. Ook hebben de nieuwste versies van Android 'geleerd' om als smartphone te fungeren als wifi-modem: internet wordt via wifi ontvangen en via een kabel naar een computer of laptop verzonden.

Web / IP-camera

Het is een goed idee om een oude smartphone als beveiligingscamera te gebruiken. Er zijn veel toepassingen voor deze doeleinden, bijvoorbeeld SmartCam: het programma is platformonafhankelijk, het kan via Bluetooth en IP verbinding maken met een computer. Bovendien kunt u met de batterij in de smartphone onze camera zelfs op die plaatsen gebruiken waar geen stroomvoorziening is, en de draagbare batterij zal de gebruiksduur aanzienlijk verlengen. Natuurlijk kan een oude smartphone een webcam volledig vervangen als je er geen hebt. Bovendien kun je zowel communiceren vanaf een computer door dezelfde SmartCam te installeren, als vanaf de smartphone zelf, omdat deze een microfoon en een camera aan de voorkant heeft.

Kamer wekker

Basis kameralarmen, met het scala aan functies dat je oude smartphone te bieden heeft, zijn vaak duur. In tegenstelling tot een standaard systeemalarm kunnen alarmprogramma's zoals AdyClock altijd de tijd op het scherm weergeven. Bovendien is het mogelijk om de weergave te finetunen: inhoud, helderheid, design, autostart tijdens het opladen en zelfs het scherm te behoeden voor vroegtijdige slijtage. En het installeren van een programma als DVBeep kan een smartphone leren de tijd hardop te zeggen.

Autonavigator / DVR

We kopen een universele smartphonehouder, installeren de programma's, pluggen in de sigarettenaansteker en klaar. Bovendien kunnen de programma's automatisch starten wanneer het opladen is aangesloten, dus wanneer het contact wordt aangezet. U kunt kiezen voor het beproefde Navitel als navigatiekaarten en DailyRoads Voyager als videorecorder. Vergeet niet de schermtime-out zo in te stellen dat nadat het contact is uitgeschakeld, het scherm niet alleen oplicht en de batterij niet leegraakt.

Reisgadget

Als je van extreem toerisme houdt, kun je van je oude smartphone een onvervangbare assistent maken. Kaarten, GPS, camera's, communicatie - deze zijn allemaal beschikbaar op de meeste apparaten en kunnen onderweg helpen, en een nieuwe gadget thuis intact houden.

Experimenteel apparaat

Als je een nieuwe smartphone hebt, is de oude misschien prima om mee te experimenteren. U kunt er bijvoorbeeld allerlei nieuwe programma's en firmware op uitproberen zonder bang te hoeven zijn gegevens te verliezen.

Nieuw apparaat

Als je de skills hebt, dan kun je op basis van een oude smartphone, bijvoorbeeld een muziekcentrum, een nieuw apparaat volledig in elkaar zetten: zoek/maak een case, installeer een voeding, een versterker en breng de draden naar de speakers. Met de juiste vaardigheid is het werk niet veel, maar het resultaat is uitstekend: je apparaat heeft een set draadloze modules, een aanraakscherm, internettoegang met de mogelijkheid om te streamen en bijna elk formaat in digitale vorm te lezen. Een oude smartphone kan zelfs worden gebruikt in een zelfgemaakte microscoop met materiaalopname en weergave op een groot scherm in HD.

Door taken over apparaten te verdelen op basis van hun kenmerken, kunt u uw werk aanzienlijk optimaliseren. Beperk je fantasie niet, en je oude smartphone kan een tweede leven vinden.

Aanbevolen: