Serviceberichten Uitschakelen

Inhoudsopgave:

Serviceberichten Uitschakelen
Serviceberichten Uitschakelen

Video: Serviceberichten Uitschakelen

Video: Serviceberichten Uitschakelen
Video: How To Shut Off Service Reminder Message Light 99-07 Volvo V70 2024, Mei
Anonim

De firewall beschermt de computer tegen invloeden van buitenaf, beschermt de gebruiker en zijn pc tegen ongeoorloofde toegang tot het systeem. Vanaf Windows XP SP2 is de firewall ingebouwd in het softwaresysteem. De serviceberichten die dit programma zo nu en dan genereert, kunnen echter iemand storen of zelfs irriteren. Gelukkig kunnen ze worden uitgeschakeld.

Serviceberichten uitschakelen
Serviceberichten uitschakelen

instructies:

Stap 1

Hiervoor moet de firewall uitgeschakeld zijn. Roep het venster "Systeembeveiligingscentrum" op. Open hiervoor het menu Start en vervolgens Configuratiescherm. Klik daar met de linkermuisknop op het pictogram met de juiste naam.

Stap 2

Er zijn andere manieren waarop u dit menu kunt oproepen. Ga naar het menu "Start", selecteer "Programma's" en vervolgens de categorie "Accessoires". Er wordt een submenu geopend waarin u op het item "Service" moet klikken en vervolgens met de linkermuisknop op het item "Security Center" in het volgende menu.

Stap 3

Er is nog een andere optie: ga naar het systeemstation (meestal station C) en vervolgens naar de mappen Documenten en instellingen -> Alle gebruikers -> "Hoofdmenu" -> "Programma's" -> "Standaard" -> "Systeem".

Stap 4

Nadat u het Security Center-venster hebt geopend, klikt u met de linkermuisknop op het Windows Firewall-pictogram en er wordt een dialoogvenster geopend. U moet naar het tabblad "Algemeen" gaan en vervolgens het selectievakje in het selectievakje naast de regel "Uitschakelen (niet aanbevolen)" aanvinken. Om de wijzigingen te bevestigen, klikt u op de knop "Ok".

Stap 5

U hoeft de firewall niet uit te zetten, zodat u niet gehinderd wordt door constant servicemeldingen te laten verschijnen. Zo geeft het programma constant een melding over verouderde databases, waardoor ook de pc gevaar loopt. In plaats van de firewall uit te zetten, kun je gewoon de database-update aanzetten, en dan zal het programma je niet lastig vallen met zijn meldingen.

Stap 6

Klik op het pictogram "Automatische update" in het venster van het Beveiligingscentrum, vink vervolgens het vakje naast "Automatisch (aanbevolen)" aan in het dialoogvenster dat wordt geopend en klik vervolgens op "OK" om de wijzigingen te bevestigen.

Stap 7

Houd er echter rekening mee dat een firewall in de eerste plaats bedoeld is om uw computer te beschermen, niet om uw zenuwen te irriteren met serviceberichten. Als je al hebt besloten om het uit te schakelen, installeer dan (als je dat nog niet hebt gedaan) een antivirusprogramma of een firewall (firewall). En u kunt beide tegelijk installeren.

Aanbevolen: