Een Schijflabel Maken

Inhoudsopgave:

Een Schijflabel Maken
Een Schijflabel Maken

Video: Een Schijflabel Maken

Video: Een Schijflabel Maken
Video: Look at the power of the tire cutter machine. Even the devil is shocked. 2024, Mei
Anonim

Als u van films, muziek of moderne games houdt, heeft u uw favoriete films of opnames van muziekgroepen waarschijnlijk meer dan eens naar uw computer gedownload en vervolgens de benodigde informatie naar cd's en dvd's gekopieerd voor verdere opslag. De meeste zelf opgenomen schijven worden door mensen bewaard in enveloppen zonder speciale versiering, maar u kunt uw verzameling films origineel en mooi maken - met dit programma helpt Nero Cover Designer u.

Een schijflabel maken
Een schijflabel maken

instructies:

Stap 1

Open "Start" en selecteer in de map van de geïnstalleerde Nero Burning Rom de sectie Nero Cover Designer, of start Nero Start Smart en selecteer in de sectie "Extra's" de optie "Een sticker of label maken".

Stap 2

Het venster van de labeleditor wordt geopend. Kies een van de voorgestelde sjablonen voor het verder maken van de schijfhoes - u kunt bijvoorbeeld verschillende vormen van boekjes kiezen voor een cd- of dvd-doos. Op basis van de sjabloon kunt u een nieuw document maken, de omslag helemaal opnieuw ontwikkelen of een kant-en-klaar thematisch ontwerpsjabloon kiezen door tussen verschillende tabbladen van het instellingenvenster te schakelen.

Stap 3

Nadat u een sjabloon hebt geselecteerd, klikt u op "Ja" om het werkvenster van het programma te laden. In het venster kunt u schakelen tussen het bewerken van het boekje, het schijftabblad en het schijflabel. Met een verscheidenheid aan labelbewerkingstools kunt u uw schijfontwerp dichter bij een professioneel ontwerp brengen. Kies bij het ontwerpen van uw schijfomslag een geschikte achtergrondafbeelding die past bij het thema van de schijfinhoud.

Stap 4

Denk daarnaast na over wat er op de omslag zal worden geschreven - maak over de achtergrondafbeelding een tekstveld en voer de geselecteerde koppen erin in, waarbij u het gewenste type, de grootte en de kleur van het lettertype aangeeft. Voeg desgewenst de datum van het maken van de schijf toe aan de hoes, wat ook de tijd kan betekenen waarop de film of het muziekalbum officieel werd uitgebracht.

Stap 5

Vul de omslag aan met grafische objecten - pijlen, stippen, lijnen die de omslag opmaken en meer doordacht maken. Gebruik hiervoor lijnen, rechthoeken en ellipsvormen.

Stap 6

Om een lijst met op een schijf opgenomen nummers te maken, gebruikt u de juiste tool - voer een lijst in van alle bestanden op de schijf door het element "Tracklijst" toe te voegen aan de hoes en dit te configureren via het contextmenu. Formatteer de tracklijst door op het gedeelte "Formatteren" te klikken. Als u wilt, kunt u extra velden en elementen aan de omslag toevoegen door ze in de gewenste volgorde te plaatsen.

Stap 7

U kunt de achtergrondafbeelding en andere afbeeldingen op de schijf op elk moment vervangen door er met de rechtermuisknop op te klikken en de optie "Achtergrondeigenschappen" te selecteren. Wanneer de omslag klaar is, drukt u deze af door de afdrukinstellingen op te geven in het menu "Bestand" -> "Papierstapels" -> "Papierstapel". Specificeer de opties voor het plaatsen van alle labels en labels op de bedrukte vellen en snij na het afdrukken de labels af en plaats ze in de schijfhouder.

Aanbevolen: