Een Laptop Instellen Om Verbinding Te Maken Met Een Tv

Inhoudsopgave:

Een Laptop Instellen Om Verbinding Te Maken Met Een Tv
Een Laptop Instellen Om Verbinding Te Maken Met Een Tv

Video: Een Laptop Instellen Om Verbinding Te Maken Met Een Tv

Video: Een Laptop Instellen Om Verbinding Te Maken Met Een Tv
Video: How to connect your laptop to your TV using an HDMI cable - Easy 2024, April
Anonim

Wil je je tv gebruiken als alternatief voor je laptopscherm, dan heb je een extra kabel nodig. De keuze hangt af van de beschikbaarheid van bepaalde connectoren op de tv en de videokaart van de mobiele pc.

Een laptop instellen om verbinding te maken met een tv
Een laptop instellen om verbinding te maken met een tv

Het is nodig

videokabel

instructies:

Stap 1

Meestal hebben laptops twee extra video-uitgangen: VGA en HDMI. Gezien het bestaan van een enorm aantal verschillende adapters, kunt u uw laptop op bijna elke moderne tv aansluiten. Het is natuurlijk aan te raden om digitale video-transmissiekanalen te gebruiken, omdat dit de beste beeldkwaliteit oplevert. Koop een geschikte set kabels en adapters.

Stap 2

Sluit de laptop-videokaart aan op de geselecteerde tv-connector. Zet je mobiele computer en tv aan. Wacht tot het laden van het besturingssysteem is voltooid. Open nu het menu TV-instellingen. Selecteer de poort die je op de laptop hebt aangesloten. Wijs deze aan als de belangrijkste video-ontvanger.

Stap 3

Open nu het Configuratiescherm op uw laptop en selecteer het menu Vormgeving en persoonlijke instellingen. Open het item "Een extern beeldscherm aansluiten". Het zou zich in het menu "Weergave" moeten bevinden. Klik op de knop Zoeken naast de afbeelding op het laptopscherm. Wacht tot de extra monitor is gedefinieerd.

Stap 4

Selecteer nu het beeldscherm als het primaire beeldscherm. In dit geval is het aan te raden om een laptopscherm te gebruiken. Activeer de functie Deze weergave primair maken. Selecteer de optie om de tv te synchroniseren met de laptop. Als u op beide schermen een identiek beeld wilt krijgen, selecteert u de functie "Scherm dupliceren".

Stap 5

Meestal wordt de optie Dit scherm uitbreiden gebruikt. Als u deze functie activeert, kunt u tegelijkertijd verschillende taken uitvoeren op uw tv- en laptopschermen. Houd er rekening mee dat als u niet via HDMI-HDMI bent aangesloten, u een extra kabel nodig heeft om audio naar de tv over te brengen. Zorg er bij gebruik van een HDMI-kanaal voor dat u de bedieningsparameters van uw audioadapter aanpast.

Aanbevolen: