Een Profiel Voor Een Printer Maken

Inhoudsopgave:

Een Profiel Voor Een Printer Maken
Een Profiel Voor Een Printer Maken

Video: Een Profiel Voor Een Printer Maken

Video: Een Profiel Voor Een Printer Maken
Video: How to create a profile in Cura for every Printer! 2024, April
Anonim

Het kleurprofiel bevat de gegevens die nodig zijn om de waarden van het kleurbereik om te zetten. Dit omvat informatie zoals tint, kleurbereik, verzadiging en meer. De kleurkenmerken van apparaten worden overgedragen van kleurprofielen naar een kleurbeheersysteem. Er zijn verschillende stappen die u moet nemen om een kleurprofiel voor uw printer te maken.

Een profiel voor een printer maken
Een profiel voor een printer maken

instructies:

Stap 1

Een kleurprofiel voor een printer wordt geïnstalleerd vanuit de map Printers en faxapparaten. Je kunt het op verschillende manieren openen. Klik met de linkermuisknop op de "Start"-knop in de linkerbenedenhoek van het scherm of druk op de Win-knop (met de afbeelding van het Windows-logo) op het toetsenbord. Selecteer in het menu dat wordt geopend het item "Printers en faxapparaten".

Stap 2

Als de map die u zoekt in het menu Start ontbreekt, opent u het Configuratiescherm. Zoek in de klassieke weergave van de map "Configuratiescherm" onder andere het pictogram "Printers en faxapparaten" en klik erop met de linkermuisknop. Als het paneel per categorie wordt weergegeven, zoekt u naar het gewenste pictogram in de categorie Printers en andere hardware. Ook in deze categorie is de taak "Geïnstalleerde printers en faxen weergeven" beschikbaar, u kunt deze selecteren.

Stap 3

Klik in de map die wordt geopend met de rechtermuisknop op het pictogram van de printer die u aan het kleurprofiel wilt koppelen en selecteer Eigenschappen in het vervolgkeuzemenu. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Ga naar het tabblad Kleurbeheer en klik op de knop Toevoegen om een extra dialoogvenster Profieltoewijzing toevoegen te openen.

Stap 4

Selecteer in het geopende venster uit de lijst een nieuw kleurprofiel dat aan uw printer wordt gekoppeld en klik op de knop "Toevoegen" in de rechterbenedenhoek van het venster. Klik op de knop "Toepassen" in het eigenschappenvenster van uw printer om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden. Sluit het venster door met de linkermuisknop op de OK-knop of op het "X"-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster te klikken.

Stap 5

Om een printerkleurprofiel te verwijderen, opent u het gedeelte Printers en faxapparaten in het Configuratiescherm. Open het eigenschappenvenster van uw printer, ga naar het tabblad "Kleurbeheer" in het venster dat wordt geopend. Selecteer het kleurprofiel dat u wilt verwijderen en klik op de knop "Verwijderen". Pas nieuwe instellingen toe, sluit het venster.

Aanbevolen: