Verbinding Maken Met Een Computer Via Een Telefoon

Inhoudsopgave:

Verbinding Maken Met Een Computer Via Een Telefoon
Verbinding Maken Met Een Computer Via Een Telefoon

Video: Verbinding Maken Met Een Computer Via Een Telefoon

Video: Verbinding Maken Met Een Computer Via Een Telefoon
Video: How To CAST Android Mobile Phone Screen to PC Laptop 2024, April
Anonim

Het is erg handig om uw thuiscomputer op afstand te bedienen met een mobiele telefoon. Terwijl u op straat, in de metro of op het werk bent, kunt u op elk moment verbinding maken met de machine en zien welke taken erop worden uitgevoerd, ze stoppen of nieuwe starten.

Verbinding maken met een computer via een telefoon
Verbinding maken met een computer via een telefoon

instructies:

Stap 1

Allereerst heb je een zogenaamd "wit" IP-adres nodig. Die moet je koppelen aan je provider. Houd er rekening mee dat dit een vrij dure service is.

Stap 2

Zorg ervoor dat de technische staat van de computer u toelaat om deze onbeheerd aan te laten staan. Reinig de machine grondig van stof, smeer de ventilatoren om het risico van stoppen te voorkomen. Vervang eventuele defecte elektrolytische condensatoren op het moederbord. Als u niet voldoende ervaring heeft om met hoge spanningen te werken, vertrouw dan de reiniging van de voeding toe aan een specialist. Het is onwenselijk om een draaiende computer met een krachtige processor of videokaart onbeheerd achter te laten.

Stap 3

Verbind de voordeligste onbeperkte tarieven voor internettoegang met een mobiele operator.

Stap 4

De eerste manier om op afstand met een computer te communiceren, is door het Telnet-protocol te gebruiken. Dit kan worden bestuurd door een computer met zowel Linux als Windows. De Linux Telnet Server Configuration Guide bevindt zich op het volgende adres:

Windows-gebruikers hebben andere instructies nodig:

technet.microsoft.com/ru-ru/library/cc732046(WS.10).aspx

www.redline-software.com/rus/support/articles/networking/windows2 … U moet het programma MidpSSH op uw telefoon installeren. Je kunt het hier downloaden

www.xk72.com/midpssh/ Stel een sterk wachtwoord in voor Telnet-aanmelding op uw computer. Configureer het MidpSSH-programma door het IP-adres van uw computer in te voeren. Probeer er verbinding mee te maken: als een formulier voor het invoeren van een login en wachtwoord op het telefoonscherm verschijnt en na het invoeren ervan - de opdrachtregel, dan is de instelling correct uitgevoerd. Werk nooit op een computer vanaf een telefoon onder een beheerdersaccount (in Linux - root). Gebruik waar mogelijk het SSH-coderingsprotocol

Stap 5

De tweede methode voor afstandsbediening van de computer is alleen beschikbaar in Windows, maar u kunt er een grafische interface mee gebruiken en het "witte" IP-adres is optioneel. Maar dit betekent niet dat u minder hoeft te betalen, aangezien u een commercieel programma zult moeten gebruiken, en bij het ontbreken van een "wit" IP-adres, zult u ook voor de service moeten betalen met een speciale proxyserver Op deze manier is betrokken bij het gebruik van het softwarepakket Remote Desktop for Mobiles. Het bestaat uit een serverprogramma voor een computer en een clientprogramma voor een telefoon. De procedure voor het configureren en installeren van het complex wordt beschreven in het volgende artikel:

Stap 6

Als u geen "wit" IP-adres kunt krijgen of een goedkoop onbeperkt tarief voor internettoegang vanaf uw telefoon kunt krijgen, kunt u uw computer verbinden met een wifi-router en een telefoon met wifi gebruiken (bijvoorbeeld Nokia C3). In dit geval wordt gegevensuitwisseling uitgevoerd zonder de deelname van een mobiel netwerk, maar werken met een computer vanaf een telefoon is alleen mogelijk op korte afstand van de router.

Aanbevolen: