Hoe Tekeningen Op Een Mok Toe Te Passen

Inhoudsopgave:

Hoe Tekeningen Op Een Mok Toe Te Passen
Hoe Tekeningen Op Een Mok Toe Te Passen

Video: Hoe Tekeningen Op Een Mok Toe Te Passen

Video: Hoe Tekeningen Op Een Mok Toe Te Passen
Video: Naaien van het trouwkorset. 2024, Mei
Anonim

Exclusieve items zijn altijd in de mode geweest. Iedereen kan met zijn eigen handen een meesterwerk maken. Het belangrijkste is verlangen en ijver. Als je een originele mok wilt maken, schilder deze dan met verf. Het is helemaal niet moeilijk en erg spannend! Gekleurde gerechten zullen je vreugde en een goed humeur brengen.

Hoe tekeningen op een mok toe te passen
Hoe tekeningen op een mok toe te passen

Noodzakelijk

  • - witte keramische mok of transparante glazen mok;
  • - glas-in-loodverven op waterbasis of verven voor keramiek;
  • - contourverf;
  • - borstels;
  • - papier;
  • - zwart potlood of viltstift;
  • - Schots.

instructies:

Stap 1

Een glazen mok schilderen.

Neem een glazen mok. Was en droog grondig. Teken op een klein stukje papier met een zwart potlood of viltstift. De tekening die u mooi vindt, kan ook van internet worden gedownload en worden afgedrukt. Bevestig het bedrukte vel aan de binnenkant van de mok met tape. Neem wat contourverf en trek de buitenkant van je kopje over. Neem vervolgens de glas-in-loodverf en schilder de tekening voorzichtig met een penseel, zonder de grenzen van de contour te overschrijden. Laat de geverfde beker 5-6 uur drogen. Plaats het dan in de oven. (stel de tijd en temperatuur in afhankelijk van de instructies, elke fabrikant geeft zijn eigen parameters). Je glazen mok met een prachtig design is klaar! Het kan worden gewassen in warm water met milde wasmiddelen.

Stap 2

Schilderen op een keramische mok.

Maak het oppervlak van de mok grondig schoon en droog hem af. Kom met een tekening. Voor het gemak kun je het eerst op papier tekenen. Gebruik vervolgens contourverven om de tekening op de mok aan te brengen. Schilder het voorzichtig met een speciale keramische verf met een penseel. Indien gewenst kunt u de tekening direct met verf aanbrengen, zonder gebruik te maken van pre-contour verf. Zet de mok na het trekken 30 minuten in een op 160 graden voorverwarmde oven. (Lees aandachtig de instructies van de keramische verven die u gebruikt. Misschien geeft de fabrikant andere parameters aan). Laat de mok een uur in de oven afkoelen. Je mok is klaar!

Aanbevolen: