Hoe Tekeningen Scannen

Inhoudsopgave:

Hoe Tekeningen Scannen
Hoe Tekeningen Scannen

Video: Hoe Tekeningen Scannen

Video: Hoe Tekeningen Scannen
Video: How I Edit Pictures of My Drawings on my phone 2024, April
Anonim

Het scannen van kantoordocumenten, die meestal niet groter zijn dan A4, is eenvoudig, aangezien bijna alle scanners zijn ontworpen om met papier van dit formaat te werken. Maar bij het scannen van tekeningen die vaak de parameters van een standaardvel voor een printer overschrijden, kan het moeilijk zijn. Verschillende nuttige aanbevelingen zullen helpen bij het maken van elektronische kopieën van documenten in A3-A0-formaat.

Hoe tekeningen scannen
Hoe tekeningen scannen

Het is nodig

  • - gewone scanner
  • - elke grafische editor
  • - Visio-programma

instructies:

Stap 1

Bepaal eerst hoeveel gewone printervellen in uw tekening passen. Markeer de achterkant van het document in A4-rechthoeken.

Stap 2

Scan elk aangewezen gebied vanaf de linkerbovenhoek. Ga dan geleidelijk naar rechts. En nadat u klaar bent met het verwerken van de volgende rij gemarkeerde rechthoeken, gaat u naar de onderstaande.

Stap 3

Stel bij het maken van een kopie van elk onderdeel de maximale grootte van het gescande gebied in. Hierdoor kunnen afbeeldingen worden verkregen die niet alleen het gemarkeerde gebied bevatten, maar ook een lichte overlap met een ander fragment.

Stap 4

Nadat alle delen van de tekening zijn gescand, plaatst u de afbeeldingen in één map. Bekijk vervolgens de resulterende afbeeldingen en corrigeer indien nodig de hellingshoek van de fragmenten van de tekening.

Stap 5

Visio openen. Selecteer in het menu Bestand de optie Nieuw document. Stel vervolgens het paginaformaat in op het formaat van uw tekening op papier. Om dit te doen, klikt u in het menu "Bestand" op het gedeelte "Pagina-instelling" en selecteert u de juiste grootte uit de lijst.

Stap 6

Schakel de services "Binden" en "Lijmen", die zich op de werkbalk in het programmavenster bevinden, uit. Selecteer vervolgens in het menu "Invoegen" het opschrift "Afbeelding" en klik op het item "Van bestand".

Stap 7

Markeer in het venster dat verschijnt het deel van de tekening dat als eerste is gescand en klik op de knop "Openen". Sleep de geopende afbeelding naar de rechterbovenhoek van de werkruimte.

Stap 8

Selecteer in het menu Opmaak de optie Afbeeldingsindeling. Stel de transparantie van de afbeelding in op 50% en klik op de knop "OK".

Stap 9

Vergelijk de verticale en horizontale lijnen van het deel van de tekening met de hulplijnen van het raster dat verschijnt. Als het fragment van het document scheef is, selecteert u in het menu "Beeld" de sectie "Grootte en positie". Selecteer vervolgens het veld "Hoek".

Stap 10

Voer de graadmaat in van de hoek waarmee u de afbeelding wilt draaien. Als u de kanteling van het beeld met de klok mee wilt wijzigen, geeft u een positieve waarde op. Om in de tegenovergestelde richting te draaien, voert u het bijbehorende negatieve getal in. Druk op de Enter-toets.

Stap 11

Nadat u de hellingshoek van een deel van de tekening hebt aangepast, maakt u de afbeelding weer ondoorzichtig. Om dit te doen, klikt u in het menu "Formaat" op het gedeelte "Beeldformaat" en selecteert u het transparantieniveau gelijk aan 0%.

Stap 12

Plaats het volgende fragment van het document en corrigeer indien nodig de helling. Lijn de afbeelding uit met het eerste deel van de tekening door de Shift-toets ingedrukt te houden en de pijltoetsen op uw toetsenbord te gebruiken. Combineer dus alle delen van de tekening in één document.

Aanbevolen: