Hoe Te Ankeren?

Inhoudsopgave:

Hoe Te Ankeren?
Hoe Te Ankeren?

Video: Hoe Te Ankeren?

Video: Hoe Te Ankeren?
Video: Vaarplezier de serie, aflevering 15: Ankeren, tips en tricks 2024, April
Anonim

Beginnende zeilers hebben altijd bepaalde moeilijkheden. Het is niet zo eenvoudig om de kunst van het correct zeilen onder de knie te krijgen, het kost veel moeite om de juiste koers te leren bepalen. Zelfs correct verankeren is in het begin een vrij moeilijke taak, waarvoor voldoende kennis en ervaring vereist is. Maar, zoals ze zeggen, de weg zal worden beheerst door de wandelende.

Hoe te ankeren?
Hoe te ankeren?

instructies:

Stap 1

Om te beginnen moet je de diepte bepalen op de plaats waar je het anker gaat laten vallen. De optimale wordt beschouwd als 12 meter; op deze is het het handigst om te parkeren. Feit is dat in dit geval het anker gezien kan worden en, indien nodig, er achteraan duikt. Het is beter als er geen andere jachten in de buurt zijn - bij harde wind en ruwe zee kunnen de "buren" die de kettingen op verschillende lengtes hebben afgewikkeld, elkaar rammen.

Stap 2

De ketting moet worden geëtst tot een afstand van ongeveer drie keer de diepte waarop u verankert. Zorg ervoor dat de ketting niet van bovenaf op het anker ligt, of juist er niet achter zweeft, te kort wordt afgewikkeld, zonder de bodem te raken. Sleep het anker langzaam over de bodem en laat het haken. Controleer of de boot goed tot stilstand is gekomen door ervoor te zorgen dat het anker niet van positie verandert, zelfs niet met een strakke ketting van minder dan 40 graden.

Stap 3

Als het anker de eerste keer niet aanslaat en langs de bodem sleept, stop dan en begin opnieuw met langzame beweging. Maar het is niet de moeite waard om deze pogingen eindeloos te herhalen: de kans is groot dat het anker puin verzamelt, wat vrij veel op de bodem ligt, of verstrikt raakt in algen. Breng daarom na verschillende mislukte pogingen het anker omhoog en controleer of alles in orde is en reinig het indien nodig. Wanneer u voelt dat het anker stevig in de grond zit, rolt u de ketting bijna volledig uit, waarbij u enkele meters in de trommel laat.

Aanbevolen: