Hoe Te Leren Hoe Je Mobiele Telefoons Kunt Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Te Leren Hoe Je Mobiele Telefoons Kunt Repareren
Hoe Te Leren Hoe Je Mobiele Telefoons Kunt Repareren

Video: Hoe Te Leren Hoe Je Mobiele Telefoons Kunt Repareren

Video: Hoe Te Leren Hoe Je Mobiele Telefoons Kunt Repareren
Video: How to Fix a Broken Popsocket 2024, April
Anonim

Het kunnen uitvoeren van eenvoudige reparaties aan mobiele telefoons is niet alleen noodzakelijk voor degenen voor wie het een beroep is. Voor de gemiddelde thuisvakman helpen de juiste vaardigheden niet alleen geld, maar ook tijd te besparen.

Hoe te leren hoe je mobiele telefoons kunt repareren
Hoe te leren hoe je mobiele telefoons kunt repareren

instructies:

Stap 1

Beoordeel je sterke punten nuchter. Niet elke storing in de telefoon is zonder ervaring zelf op te lossen. Hoewel je het nog niet hebt, moet je bijvoorbeeld niet proberen om afzonderlijke elementen op het telefoonbord te vervangen, vooral niet die waarvan de vervanging het gebruik van een heteluchtpistool vereist.

Stap 2

Zorg dat je een goed gereedschap hebt voordat je een reparatie aan je mobiele telefoon uitvoert. Normale schroeven die op kruiskopschroevendraaiers passen, worden alleen gebruikt in Samsung-telefoons, en zelfs dan niet in alle. Andere telefoons gebruiken schroeven die niet kunnen worden verwijderd zonder een geschikte zeskantschroevendraaier. Een poging om hiervoor ongeschikte schroevendraaiers te gebruiken leidt tot beschadiging van de sleuf en als gevolg daarvan bemoeilijkt de demontage van de telefoon enorm, of zelfs onmogelijk. Koop dus een set zeskantschroevendraaiers in verschillende maten. Ze worden zowel verkocht door de eigenaren van kraampjes op de markten als door gespecialiseerde handelsondernemingen die telefoonreparateurs van reserveonderdelen voorzien. Maak er een gewoonte van om zowel reserveonderdelen als gereedschap erin te kopen, aangezien ze daar allebei veel minder kosten dan in tenten.

Stap 3

Vraag in een werkplaats naar meerdere telefoons die niet meer gerepareerd of gedemonteerd kunnen worden tot bruikbare onderdelen. In de regel zijn ze bereid om ze gratis weg te geven, zolang ze geen ruimte innemen. Op hen oefent u het demonteren en monteren van apparaten.

Stap 4

Werk alle handelingen voor het los- en vastdraaien van schroeven duidelijk uit, sorteer ze op lengte, verwijder en plaats een dak, lussen, displays. Leer bij het demonteren alles te schetsen, opschrijven en fotograferen wat tijdens de montage misschien niet voor de hand ligt. Leer het bord en de afzonderlijke componenten erop, evenals kabels, connectoren en displays tijdens het reparatieproces niet te beschadigen. Maak er een gewoonte van om bevestigingsmiddelen en andere kleine onderdelen in een container te stapelen waaruit ze niet op de grond kunnen worden geborsteld. Vergeet niet de batterij, SIM-kaart en geheugenkaart uit het apparaat te verwijderen voordat u deze gaat repareren.

Stap 5

Begrijp de volgende regel duidelijk: als je niet weet hoe je het moet begrijpen, zoek het dan op op internet! Het is vooral belangrijk om deze regel in acht te nemen bij het repareren van apparaten met schuif- en vouwconstructies.

Stap 6

Mors nooit alcohol in de achtergrondverlichting van het beeldscherm. De resulterende lelijke vlek is onherstelbaar.

Stap 7

Begin pas met echte reparaties nadat u hebt geleerd om alle handelingen duidelijk en zonder aarzeling uit te voeren. Voer de eerste paar echte reparaties uit aan machines waarvan u het niet erg vindt om ze te verpesten. Zorg dat ze allemaal werken.

Stap 8

Nadat u hebt geleerd hoe u eenheden in telefoons kunt vervangen, start u een trainingssessie over het vervangen van afzonderlijke componenten op kaarten. Oefen eerst opnieuw op apparaten die niet gerepareerd kunnen worden. Zelfs als je goed bent in solderen, kun je je vaardigheden verbeteren door deze aan te passen aan SMD-componenten. Het is beter om te leren hoe je een heteluchtpistool moet gebruiken onder begeleiding van een ervaren meester. Verwijder het display voordat u handelingen aan de telefoon uitvoert met het heteluchtpistool.

Stap 9

Er zijn cursussen voor het repareren van mobiele telefoons. Als u besluit dit soort activiteit als uw beroep te kiezen, meld u dan aan. De opleidingskosten zijn dan in ongeveer zes maanden terugverdiend.

Aanbevolen: