Hoe Een In-ear Hoofdtelefoon Te Kiezen

Inhoudsopgave:

Hoe Een In-ear Hoofdtelefoon Te Kiezen
Hoe Een In-ear Hoofdtelefoon Te Kiezen

Video: Hoe Een In-ear Hoofdtelefoon Te Kiezen

Video: Hoe Een In-ear Hoofdtelefoon Te Kiezen
Video: Choosing the BEST In-ear Monitors On Any Budget 2024, Mei
Anonim

Een koptelefoon is een handige manier om op straat naar muziek te luisteren of wanneer je niemand wilt storen. Er zijn verschillende soorten, waaronder de populaire in-ear-koptelefoons, bij het kiezen waarvan u rekening moet houden met verschillende criteria.

Hoe een in-ear hoofdtelefoon te kiezen
Hoe een in-ear hoofdtelefoon te kiezen

instructies:

Stap 1

Het eerste criterium om naar te kijken is de frequentierespons. Zij is het die een directe invloed heeft op de kwaliteit van het geluid dat je in een koptelefoon hoort. Als kwaliteit voor jou voorop staat, kijk dan eens goed naar de frequentierespons. Doorgaans zijn de gemiddelde waarden 18-20.000 Hz. Als het bereik van de koptelefoon kleiner is, zal dit de geluidskwaliteit merkbaar beïnvloeden.

Stap 2

Het tweede criterium is gevoeligheid. Hij is het die bepaalt welk volume de koptelefoon levert. Als u ze vaak op straat, in het openbaar vervoer en andere lawaaierige plaatsen gebruikt, let dan speciaal op deze eigenschap. In-ear-modellen met een lage gevoeligheid kunnen geen hard geluid produceren, dus het luisteren naar muziek op rumoerige plaatsen zal niet comfortabel zijn. Een apart punt zijn de gebruikte magnetische kernen. In de regel gebruiken hoofdtelefoons met een kleine membraandiameter respectievelijk een magneet met een laag vermogen, en het geluidsvolume laat veel te wensen over. Magnetische kernen van neodymium zijn geschikter.

Stap 3

Het volgende criterium dat van invloed is op de keuze van in-ear koptelefoons is de aansluitmethode. Er zijn twee soorten: bedraad en draadloos. In het eerste geval wordt u beperkt door de aanwezigheid van draden, maar u zult de volheid van het geluid kunnen voelen. In het tweede geval heb je volledige bewegingsvrijheid, maar draadloze technologieën kunnen de kwaliteit van het uitgezonden geluid vaak niet evenaren. Als je kiest voor een draadloze hoofdtelefoon, let dan vooral op de mogelijkheid om automatisch af te stemmen en de frequentie van de gebruikte kanalen.

Stap 4

Een even belangrijk criterium is gebruiksgemak. Geen enkele hoofdtelefoon met de hoogste geluidskwaliteit zal een genot zijn om naar te luisteren als hij je oren irriteert of niet goed past. Bestudeer hun structuur zorgvuldig, schat het gewicht en het materiaal waaruit ze zijn gemaakt, en probeer ze zeker zelf uit.

Aanbevolen: