Hoe Maak Je Een Huisrobot?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Huisrobot?
Hoe Maak Je Een Huisrobot?

Video: Hoe Maak Je Een Huisrobot?

Video: Hoe Maak Je Een Huisrobot?
Video: How to Make a Robot out of Cardboard (Very Simple ) 2024, April
Anonim

Als je niet iets wilt uitvinden en uitvinden, kun je kant-en-klare bouwsets kopen van bijvoorbeeld Lego of ActivMedia Robotics, maar goedkoop zijn ze niet. En als je toch zelf iets wilt maken, kun je proberen het thuis te maken.

Hoe maak je een huisrobot?
Hoe maak je een huisrobot?

Het is nodig

Mogelijkheid om een soldeerbout, chassis, koffer, motoren, batterij, "hersenen" te hanteren

instructies:

Stap 1

Als chassis kun je wielen van radiografisch bestuurd speelgoed gebruiken, en niet alleen wielen. Het kunnen ook lopende robots zijn.

Stap 2

U kunt de zaak zelf maken of iets soortgelijks zoeken. Een gewone kinderraceauto of ander speelgoed kan bijvoorbeeld ook werken.

Stap 3

Hoe ziet u de apparatuur voor uw robot? Om het te laten bewegen, is een motor nodig om te kijken - een videocamera, evenals een batterij, een oplader, verschillende sensoren, antennes, enzovoort.

Stap 4

En tot slot de "hersenen". Dit kunnen op microprocessors gebaseerde controllers zijn, Spectrum-thuiscomputers die vele jaren geleden populair waren, Atmel-processors. Het is nogal problematisch om dit allemaal te krijgen, maar het is mogelijk.

Stap 5

Dit moet nu allemaal in elkaar gezet worden. Dit is waar elektrotechnische vaardigheden nodig zijn. We zullen de bedrading moeten solderen om de polariteit niet te verwarren. Om met dit alles om te gaan, moet je natuurlijk eerst de "cursus van een jonge soldaat" volgen in een of andere radiotechnische kring. Omdat het voor een persoon ver van dit gebied erg moeilijk zal zijn om hiermee om te gaan.

Aanbevolen: