Hoe Een Telefoon Te Solderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Telefoon Te Solderen?
Hoe Een Telefoon Te Solderen?

Video: Hoe Een Telefoon Te Solderen?

Video: Hoe Een Telefoon Te Solderen?
Video: Cell Phone Soldering II Cellular Repair School 2024, April
Anonim

Solderen is een permanente verbinding van metalen onderdelen met behulp van soldeer. Het is wijdverbreid in de elektronica en radiotechniek vanwege zijn effectiviteit en relatieve eenvoud. Je kunt alles solderen wat je wilt. Zelfs een defecte telefoon. Natuurlijk moet je bij het solderen van een telefoon rekening houden met bepaalde regels en nuances, maar dit is niet zo moeilijk als het op het eerste gezicht lijkt.

Hoe een telefoon te solderen?
Hoe een telefoon te solderen?

instructies:

Stap 1

Bepaal de oorzaak van de telefoonstoring. Als het een connector is, moet deze worden vervangen. Eerst moet je het verwijderen. Een veel voorkomend probleem is oververhitting van het bord of schade aan aangrenzende micro-onderdelen tijdens het fotograferen.

Stap 2

Snijd de verbindingspoten af met een scalpel of een mes. Raak de sporen van het bord niet aan, anders moet je ze ook veranderen. Trek vervolgens de kunststof kern van de connector naar buiten door de kleine lipjes op de connectorbehuizing te buigen.

Stap 3

Verwijder met een soldeerbout of een tang de overblijfselen van de behuizing en laat, indien mogelijk, twee voorpoten achter, die in het bord zijn gesoldeerd. Dit wordt gedaan om het installeren van de nieuwe connector te vergemakkelijken.

Stap 4

Gebruik een tandenstoker of naald, soldeerbout en vloeimiddel, soldeer en schuif de resterende gescheiden poten naar de rand van het bord. Verwijder ze, vertin alles met vloeimiddel en bereid de contacten voor op het solderen. Als soldeer wordt aanbevolen tin en andere min of meer sterke legeringen te gebruiken. Nogmaals, afhankelijk van welk onderdeel je moet solderen. Soldeersels verschillen zowel in smeltpunt als sterkte, maar tin is in dit geval prima.

Stap 5

Gebruik een tang om de twee voorpoten op de nieuwe connector af te bijten (als je ze in het bord van de oude connector hebt gelaten). Plaats de connector op het bord en stel deze af op de gewenste locatie. Soldeer de twee buitenste poten om de juiste positie van de connector te beveiligen. Druk bij het solderen de pootjes met een platte, dunne schroevendraaier tegen het bord.

Stap 6

Soldeer alle andere poten op dezelfde manier. Spaar het kleinste beetje, soldeer het connectorlichaam en de resterende poten aan het bord. Gebruik een krachtigere soldeerbout om te voorkomen dat de socket na een week eraf valt. Zet het apparaat in omgekeerde volgorde weer in elkaar en controleer de functionaliteit.

Aanbevolen: