Hoe De Modem Naar De Routermodus Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Modem Naar De Routermodus Te Schakelen
Hoe De Modem Naar De Routermodus Te Schakelen
Anonim

Soms is het nodig om meerdere computers op dezelfde internetverbinding aan te sluiten. Maar niet veel mensen weten dat je een gewoon ADSL-modem als router (router) kunt gebruiken.

Hoe de modem naar de routermodus te schakelen
Hoe de modem naar de routermodus te schakelen

Noodzakelijk

ADSL-modem, netwerkhub (eventueel), netwerkkabels

instructies:

Stap 1

U moet meteen letten op een zeer belangrijke factor: niet alle ADSL-modems ondersteunen de routermodus. U kunt dit type modem zowel qua uiterlijk als aan de hand van de gebruiksaanwijzing van het apparaat bepalen.

Stap 2

Als de ADSL-modem meerdere Ethernet (LAN)-poorten heeft, kan deze hoogstwaarschijnlijk als router fungeren. Maar het aansluiten van meerdere computers op een modem met zo'n poort is niet moeilijk. U hoeft alleen maar een netwerkhub aan te schaffen. We zullen nu een dergelijk voorbeeld beschouwen.

Stap 3

Sluit de ADSL-modem aan op de internetverbinding. Meestal worden de functies uitgevoerd door een telefoonlijn, waarop u een splitter nodig heeft. Dit apparaat zit standaard op veel modems.

Stap 4

Sluit de netwerkhub aan op de Ethernet-poort van de modem. Verbind alle computers waarvan u van plan bent toegang te krijgen tot internet met de hub.

Stap 5

Zet een van de computers (laptops) aan en open de browser. Voer het IP-adres van de modem in de adresbalk in. U kunt het achterhalen door de gebruikershandleiding van dit apparaat te lezen.

Stap 6

Zoek het menu WAN of Internet Connection Setup en open het. Stel de vereiste parameters in voor de gewenste items. Meestal moet u de login en het wachtwoord opgeven voor toegang tot de server, het type datatransmissiekanaal en de coderingsoptie. Sla de instellingen op.

Stap 7

Open het menu LAN of LAN-instellingen. Selecteer het PPPoE- of L2TP-gegevensoverdrachtprotocol. Schakel de DHCP-functie in indien ondersteund door dit toestel. Sla de wijzigingen op en start de modem opnieuw op.

Stap 8

Zorg ervoor dat uw computer is verbonden met internet. Als dit niet is gebeurd (en de reden kan liggen in het ontbreken van de DHCP-functie), open dan de lokale netwerkinstellingen op de computer. Vul een statisch IP-adres in en vul de regels "Default gateway" en "Preferred DNS server" in met het IP-adres van het ADSL-modem

Stap 9

Herhaal het algoritme beschreven in de achtste stap op alle andere computers.

Aanbevolen: