Hoe Maak Je Een Digitale Fotolijst?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Digitale Fotolijst?
Hoe Maak Je Een Digitale Fotolijst?

Video: Hoe Maak Je Een Digitale Fotolijst?

Video: Hoe Maak Je Een Digitale Fotolijst?
Video: Zelf een fotolijstje maken 2024, April
Anonim

Digitale fotolijsten zijn niet duur, maar als je een erg verouderde maar bruikbare laptop hebt, kun je er gratis een maken. Het voordeel is een groot scherm, het nadeel is een hoog stroomverbruik.

Hoe maak je een digitale fotolijst?
Hoe maak je een digitale fotolijst?

instructies:

Stap 1

Gebruik waar mogelijk een laptop met zo min mogelijk stroom. Dit is vooral belangrijk als de fotolijst vaak en lang zal werken. Houd er rekening mee dat moderne laptops tussen de 50 en 90 watt verbruiken, terwijl machines die halverwege de jaren negentig werden uitgebracht ongeveer 30 watt verbruiken. Maar zelfs dit is meer dan een echte digitale fotolijst (ongeveer 5 watt). Haal de batterij uit de computer - dit maakt hem lichter en draagt bij aan een extra vermindering van het stroomverbruik.

Stap 2

Installeer een DOS-compatibel besturingssysteem op uw laptop, zoals FreeDOS. Dit zorgt voor een bijna onmiddellijke opstart na het inschakelen. Maak een map met een willekeurige naam op de C:-schijf. Plaats daarin alle foto's die u op de fotolijst wilt zien. Aangezien DOS geen flash-drives ondersteunt, moet u ofwel een cd gebruiken om afbeeldingen over te zetten (als u een geschikte drive in uw laptop hebt), of de harde schijf tijdelijk verwijderen en deze met een USB-IDE-adapter aansluiten op een Linux- of Windows-computer. Onthoud dat de IDE-interface, in tegenstelling tot USB, hot plugging en plugging niet toestaat. Alle bestanden moeten de JPEG-indeling hebben.

Stap 3

Gebruik LxPic als fotoviewer. Het is aanzienlijk compacter dan de klassieke PV, SEA en QPEG. Bovendien is het gratis, snel en ondersteunt het ook bijna alle videoadapters, van CGA tot SVGA, en processors vanaf 8086. Voor het bekijken van foto's van hoge kwaliteit is een processor minimaal 80386 en een videokaart niet slechter dan VGA worden aanbevolen. Download dit programma van de onderstaande pagina. Plaats het bestand lxpic.com uit het archief in dezelfde map als de foto's. En voeg de volgende regels toe aan het einde van het autoexec.bat-bestand:

cd map

lxpic *. * / Y

Hier is map de naam van de map met foto's en het uitvoerbare bestand van het LxPic-programma.

Stap 4

De laatste voorbereidingen bleven. Zet de laptop uit en scheid de covers van de beeldschermscharnieren. Haal het beeldscherm uit de scharnieren om het aan de kabel vast te houden. Plaats het beeldscherm voorzichtig tegen de achterkant van de computerbehuizing, zonder aan deze kabel te trekken. Vouw een stabiele plexiglazen standaard op waarop de laptop en het scherm iets naar achteren gekanteld zijn. Deze standaard moet noodzakelijkerwijs een zijkant aan de onderkant hebben om te voorkomen dat het scherm naar voren schuift. Indien gewenst kan de structuur worden aangevuld met een sierlijst in elke gewenste vorm. Maar hoe u uw zelfgemaakte digitale fotolijst ook ontwerpt, zorg ervoor dat deze stabiel is en de koeling van de laptop niet verstoort.

Aanbevolen: