Een Tv Aansluiten Op Een Computer

Een Tv Aansluiten Op Een Computer
Een Tv Aansluiten Op Een Computer

Video: Een Tv Aansluiten Op Een Computer

Video: Een Tv Aansluiten Op Een Computer
Video: How to Use Your TV as a Computer Monitor - Updated 2020 2024, Mei
Anonim

Een thuiscomputer wordt vaak gebruikt om films of clips te bekijken. Natuurlijk is er de wens om geen monitor te gebruiken voor het bekijken van een foto, maar een thuis-tv. Het heeft tenslotte altijd een grote diagonaal en is handiger geplaatst om comfortabel een film te kijken. En dynamische computerspellen zien er veel beter uit op het grote scherm.

Een tv aansluiten op een computer
Een tv aansluiten op een computer

Het enige dat u nog hoeft te doen, is de tv op uw computer aan te sluiten. In de regel zijn hier geen problemen mee, omdat de meeste videokaarten zijn uitgerust met s-video-connectoren (uiterlijk lijkt op een ps / 2-connector voor het aansluiten van een muis of toetsenbord), en moderne tv's zijn uitgerust met scart-aansluitingen (een rechthoekig blok met twee rijen van elk 10 pinnen) … Het gebruik van een combinatie van deze connectoren is niet de beste optie in termen van beeldkwaliteit, maar het is zeer acceptabel en vooral de eenvoudigste en veiligste optie voor een niet-professional.

  1. Bereid een "s-video naar s-video"-kabel voor, dat wil zeggen een kabel met een s-video-connector aan beide uiteinden. Zo'n snoer is niet moeilijk te verkrijgen. Kies de lengte in overeenstemming met de afstand van de computer tot de tv en met een kleine marge. Het is beter om een afgeschermd snoer te nemen - het zal het beeld redden van onnodige interferentie die de kwaliteit verslechtert.
  2. Je hebt ook een adapter "SCART - s-video" nodig, die ook gemakkelijk te koop is. Er zijn snoeren met aan de ene kant een s-video-aansluiting en aan de andere kant een tulp. In dit geval is er geen adapter nodig.
  3. Om geluid naar de tv te sturen, gebruikt u een snoer met aan de ene kant een gewone stereo-aansluiting en aan de andere kant twee tulpen.
  4. Het blijft om de tv daadwerkelijk op de computer aan te sluiten. Steek de adapter in de tv-aansluiting. Als het een schakelaar heeft, zet deze dan in de "input" -positie. We verbinden de uitgang van de videokaart en de connectoren van de adapter met een snoer. Sluit indien nodig de audiokaartuitgang en de bijbehorende tulpen aan met een tweede snoer
  5. Zet je televisie aan. Een tweede monitor zou moeten verschijnen in Eigenschappen voor beeldscherm. Het wordt aangeduid als 2 en de primaire monitor als 1. De computer moet mogelijk opnieuw worden opgestart voordat het besturingssysteem de nieuwe hardware opmerkt. Schakel het selectievakje Mijn bureaublad uitbreiden naar deze monitor in.
  6. Zet de TV op het “video” (AV) kanaal en je ziet de bureaubladachtergrond. Als er meerdere van dergelijke kanalen zijn, moet u er de juiste tussen vinden. Nu kunt u de videospeler openen, deze met de muis naar het tv-scherm slepen en vervolgens openen in de modus Volledig scherm.

Aanbevolen: