Een Router Installeren

Inhoudsopgave:

Een Router Installeren
Een Router Installeren

Video: Een Router Installeren

Video: Een Router Installeren
Video: Hoe een WiFi router (draadloos) op modem aansluiten? | Tip | Paradigit 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig installeren steeds meer thuisgebruikers van internet extra apparaten - draadloze routers die zorgen voor een wifi-verbinding vanaf het netwerk van uw provider. Vaak ondervinden computerbezitters na aanschaf van een router moeilijkheden bij het installeren en configureren ervan, en in dit artikel zullen we de basisregels voor het installeren van een router in uw systeem beschouwen aan de hand van het voorbeeld van het algemene D-Link-model.

Een router installeren
Een router installeren

instructies:

Stap 1

Schakel de router in op het netwerk en sluit met behulp van de bij de router geleverde verbindingskabel een van de LAN-poorten aan op de uitgang van de netwerkkaart van uw computer.

Stap 2

Sluit de netwerkkabel van de provider aan op de WAN-poort van de router. Nadat de verbinding tot stand is gebracht, moet de WAN-interface een knipperende indicator oplichten.

Stap 3

Open het configuratiescherm op uw computer en ga naar de sectie netwerkverbindingen. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram LAN-verbinding en selecteer eigenschappen. Dubbelklik op de regel "Internet Protocol TCPIP" en vink de vakjes aan voor automatische ontvangst van alle adressen.

Stap 4

Open daarna een internetbrowser en voer 192.168.0.1 in de adresbalk in om de routerinterface te openen. Wanneer u om een gebruikersnaam wordt gevraagd, voert u "admin" in en klikt u op "OK". Klik in het linkerdeelvenster op het tabblad "WAN" en selecteer in het bovenste deelvenster het tabblad "Start".

Stap 5

Vink het vakje "Statisch IP-adres" aan. Voer in de lege velden hieronder uw TCPIP-parameters in. Nadat u de gegevens hebt ingevoerd, klikt u op "Toepassen" en selecteert u vervolgens de optie "Overige" en "PPTP" in hetzelfde menu en specificeert u de bijbehorende gegevens in de lege regels hieronder.

Stap 6

De protocolinstellingen blijven hetzelfde en bovendien moet u het netwerkwachtwoord opgeven en bevestigen. Wijzigingen toepassen.

Stap 7

Open vervolgens het menu "Status" en voer het numerieke MAC-adres van uw router in voor latere registratie bij de provider, klik vervolgens op "Verbinden" en wacht op het bericht dat de verbinding tot stand is gebracht.

Aanbevolen: