Hoe Kies Je Een Goede Microfoon?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Goede Microfoon?
Hoe Kies Je Een Goede Microfoon?

Video: Hoe Kies Je Een Goede Microfoon?

Video: Hoe Kies Je Een Goede Microfoon?
Video: What's the Best Mic & How To Select the Right Mic (For Beginners) 2024, April
Anonim

De microfoon kan voor verschillende doeleinden en taken worden gebruikt. Er zijn nuances en punten om hier te overwegen. Maar toch is er een speciaal algoritme voor het kiezen van een goede microfoon waarmee je dit zonder problemen kunt doen.

Hoe kies je een goede microfoon?
Hoe kies je een goede microfoon?

instructies:

Stap 1

Bepaal voor welk doel de microfoon wordt gebruikt. U wilt bijvoorbeeld een stem opnemen. In dit geval is een eenvoudige desktopmicrofoon voldoende. Als u muziek of zang wilt opnemen, kiest u een apparaat van hogere kwaliteit.

Stap 2

Kies tussen tafel- en headsetmicrofoons. Als je muziekinstrumenten of meerdere soorten zang opneemt op één apparaat, dan is het in dit geval beter om een desktopversie aan te schaffen. Als je alleen je eigen stem hoeft op te nemen, dan komt het type headset goed van pas. Er zijn ook bepaalde voordelen aan een headset-microfoon. De kop is zo ontworpen dat de afstand tussen de microfoon en de mond altijd gelijk is.

Stap 3

Kies tussen USB- of audioverbinding. Microfoons van het eerste type worden aangesloten op de computer zonder gebruik te maken van een geluidskaart. Installeer USB-microfoonsoftware voor nauwkeurige bediening. Analoge audiomicrofoons worden via een speciale stekker rechtstreeks op de geluidskaart van de computer aangesloten. Meestal hebben dit soort apparaten twee stekkers, één voor de microfoon en de andere voor de hoofdtelefoon. Desktop-pc-apparaten hebben slechts één connector.

Stap 4

Stel een prijsklasse in. Spraakmicrofoons kunnen 300 tot 3000 roebel kosten. Voor audio-opnames vind je nog goedkopere opties. Er zijn tegenwoordig genoeg van dergelijke apparaten op de markt. Een hogere prijs betekent niet altijd een beter product. Maar als je spraak opneemt voor professionele doeleinden, moet je extra investeren in een betere microfoon.

Stap 5

Bekijk instructies en specificaties. Zorg voor informeel gebruik dat de microfoon frequenties heeft tussen 300 en 4000 Hz. Kies een unidirectionele microfoon of een omnidirectionele microfoon. De eerste zendt geluid uit in de buurt ervan, en de tweede - vanuit alle richtingen.

Aanbevolen: