Een LAN Instellen Via Een Router

Inhoudsopgave:

Een LAN Instellen Via Een Router
Een LAN Instellen Via Een Router

Video: Een LAN Instellen Via Een Router

Video: Een LAN Instellen Via Een Router
Video: How to Set Up a Router | Internet Setup 2024, Mei
Anonim

U kunt op een groot aantal manieren uw eigen lokale netwerk creëren. Als u van plan bent om vanaf alle apparaten in het netwerk toegang tot internet te krijgen, is het raadzaam een router te gebruiken.

Een LAN instellen via een router
Een LAN instellen via een router

Noodzakelijk

Wi-Fi-router (router), netwerkkabels

instructies:

Stap 1

Denk niet dat je naar de winkel kunt gaan en de eerste router (router) kunt kopen die je leuk vindt. Als het gaat om het maken van een bekabeld lokaal netwerk (meestal omvat dit alleen desktopcomputers), moet u een apparaat kiezen met een bepaald aantal Ethernet-poorten (LAN). Als het toekomstige netwerk laptops zal bevatten, is het raadzaam om een wifi-router te gebruiken.

Stap 2

Laten we eens kijken naar een voorbeeld van het creëren van een complex lokaal netwerk dat zal bestaan uit vaste pc's en laptops. Koop een wifi-router. De specificaties van deze apparatuur moeten voldoen aan de vereisten van draadloze notebookadapters. Merk ook op dat er twee hoofdtypen connectoren zijn die worden gebruikt om verbinding met internet te maken: DSL en LAN.

Stap 3

Verbind alle computers van het toekomstige LAN met de router. Gebruik hiervoor netwerkkabels die zijn aangesloten op de LAN-poorten (Ethernet) van de apparatuur. Sluit de internetkabel aan op de WAN (internet)poort van de router.

Stap 4

Zet een van de computers aan. Start de browser (het is beter om programma's te gebruiken die compatibel zijn met IE) en voer het IP-adres van de router in de adresbalk in. Het menu met apparaatinstellingen verschijnt op het scherm.

Stap 5

Open Instellingen voor internetinstellingen. Stel de vereiste parameters in, vergelijkbaar met de parameters die u invoert bij het opzetten van een directe computerverbinding met internet. Sla uw wijzigingen op.

Stap 6

Open het menu Instellingen draadloze instellingen. Maak een SSID (naam) en wachtwoord (wachtwoord) aan voor uw Wi-Fi-hotspot. Selecteer de soorten beveiliging en radiosignaal uit de aangeboden opties. Opmerking: het is beter om gecombineerde typen te kiezen, bijvoorbeeld: WPA / WPA2-PSK en 802.11b / g / n. Hiermee maak je verbinding met een access point voor bijna elke laptop.

Stap 7

Sla wijzigingen op, start de wifi-router opnieuw op en verbind laptops met het aangemaakte netwerk.

Aanbevolen: