Een Router Instellen En Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Router Instellen En Aansluiten
Een Router Instellen En Aansluiten

Video: Een Router Instellen En Aansluiten

Video: Een Router Instellen En Aansluiten
Video: How To Setup Wifi Router at Home? How To Setup Wireless Router For Home Wifi? Tenda 2024, Mei
Anonim

Een van de belangrijkste stappen bij het maken van een computernetwerk voor thuis of op kantoor is het installeren en configureren van een router. Als u de bij dit apparaat meegeleverde instructies opvolgt, kan al het werk snel genoeg worden gedaan.

Een router instellen en aansluiten
Een router instellen en aansluiten

instructies:

Stap 1

Een router is ontworpen om een signaal te verdelen tussen fragmenten van een computernetwerk of individuele computers. Sluit het ene uiteinde van de netwerkkabel aan op de modem en het andere op een van de connectoren op de router. De slotnaam (WLAN, WAN, enz.) hangt af van het specifieke model. Zorg ervoor dat zowel de modem als de router op een stopcontact zijn aangesloten. Sommige routermodellen worden geleverd met een schijf met speciale software die op een computer is geïnstalleerd. Als er zo'n schijf is, installeer dan de programma's die erop beschikbaar zijn, ze zijn ontworpen om het apparaat te configureren.

Stap 2

Breng een verbinding tot stand tussen de computer en de router. Als dit de eerste keer is dat u een dergelijke verbinding maakt, gebruik dan een Ethernet-kabel zodat u een draadloos netwerk kunt opzetten. Gebruik om verbinding te maken een netwerkkabel, waarvan het ene uiteinde is aangesloten op de Ethernet-connector van de computer en het andere op een van de poorten van de router gemarkeerd met 1, 2, 3, 4, enz.

Stap 3

Open een browser, voer het IP-adres van de router in de adresbalk van het programma in. Als gevolg hiervan wordt een pagina met routerinstellingen geopend. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot de instellingen, deze moeten worden gespecificeerd in de documentatie bij het apparaat. Het IP-adres is afhankelijk van de fabrikant van het apparaat, bijvoorbeeld:

• D-Link - 192.168.0.1

• Linksys - 192.168.1.1

• Netgear - 192.168.0.1

• 3Com - 192.168.1.1

• Belkin - 192.168.2.1

In sommige gevallen staat het adres van de router aangegeven op de verpakking of instructies. Als het nergens wordt vermeld, bezoek dan de officiële website van de fabrikant en gebruik de hulp van de ondersteuningsservice.

Stap 4

Het instellen van de internetverbinding wordt meestal automatisch gedaan. De router ontvangt alle benodigde parameters van het modem. Ga naar het gedeelte draadloze instellingen om een Wi-Fi-verbinding in te stellen. Zoek het SSID-veld en voer er een willekeurige netwerknaam in, zorg ervoor dat het selectievakje SSID Broadcast inschakelen is aangevinkt. De overige parameters kunnen ongewijzigd blijven.

Stap 5

Om verbinding te maken met het netwerk dat u hebt gemaakt, moet de gebruiker een wachtwoord op zijn apparaat invoeren. Om uw verbinding te beveiligen, maakt u een complex wachtwoord aan dat bestaat uit een willekeurige reeks letters en cijfers. Zorg er daarnaast voor dat u de gebruikersnaam en het wachtwoord wijzigt om toegang te krijgen tot de instellingen van de router zelf, dit sluit ongeautoriseerde wijzigingen aan de netwerkinstellingen uit.

Aanbevolen: