Een D-Link Dir 300 WiFi-router Instellen

Inhoudsopgave:

Een D-Link Dir 300 WiFi-router Instellen
Een D-Link Dir 300 WiFi-router Instellen

Video: Een D-Link Dir 300 WiFi-router Instellen

Video: Een D-Link Dir 300 WiFi-router Instellen
Video: Роутер D-LINK DIR-300. Настройка и обновление прошивки. 2024, Mei
Anonim

Wi-Fi-routers zijn ontworpen om verschillende mobiele en vaste computers te combineren tot een gemeenschappelijk netwerk en om apparaten van internettoegang te voorzien. Om een klein thuisnetwerk te creëren, kun je budgetmodellen van routers gebruiken, bijvoorbeeld de D-Link Dir 300.

Een D-Link dir 300 WiFi-router instellen
Een D-Link dir 300 WiFi-router instellen

Het is nodig

  • - router;
  • - patchsnoer.

instructies:

Stap 1

Sluit uw wifi-router aan op een stopcontact. Zet uw computer aan en bereid de gegevens voor die nodig zijn om verbinding te maken met internet.

Stap 2

Sluit het ene uiteinde van het patchsnoer aan op de netwerkkaart van je computer of laptop en het andere op de WAN-connector van de wifi-router. Start uw internetbrowser. Voer 192.168.0.1 in het URL-veld in en druk op Enter.

Stap 3

Nadat u het venster voor toegang tot het routerinstellingenmenu hebt geopend, voert u in beide velden het woord admin in en drukt u op de Enter-toets. Ga nu naar het menu Internetverbinding instellen en configureer de instellingen voor internettoegang.

Stap 4

Selecteer het gewenste type protocol, zoals PPtP of L2TP. Vul de velden Login en Wachtwoord in. Vink de vakjes naast Firewall, DHCP en NAT aan. Sla uw internetverbindingsparameters op. Start uw wifi-router opnieuw op.

Stap 5

Controleer of uw internetverbinding werkt. Reset hiervoor de parameters van de netwerkkaart die op de router is aangesloten. Wacht op de definitie van de nieuwe lokale netwerkinstellingen, start de browser en bezoek een willekeurige website.

Stap 6

Herhaal nu de procedure om in te loggen op de webinterface van de wifi-router. Open het menu Wireless Connection Setup en configureer de instellingen voor het draadloze toegangspunt. In dit geval moet u de parameters opgeven waarmee uw mobiele apparaten werken. Besteed speciale aandacht aan het beveiligingsprotocol (WEP, WPA, WPA2). Gebruik een sterk wachtwoord om ongewenste verbindingen met uw router te voorkomen.

Stap 7

Sla uw wifi-netwerkinstellingen op. Start de router opnieuw op door de stekker uit het stopcontact te halen. Koppel het patchsnoer los van uw laptop of computer. Activeer het zoeken naar draadloze netwerken. Maak verbinding met uw wifi-hotspot. Controleer de prestaties.

Aanbevolen: