Een Router Instellen

Inhoudsopgave:

Een Router Instellen
Een Router Instellen

Video: Een Router Instellen

Video: Een Router Instellen
Video: How To Setup Wifi Router at Home? How To Setup Wireless Router For Home Wifi? Tenda 2024, Mei
Anonim

Vaak komen er situaties voor waarin u het internet op meerdere computers of laptops tegelijk moet aansluiten, terwijl u slechts over één internetkabel beschikt. In dergelijke gevallen is het gebruikelijk om een router of router te gebruiken.

Hoe een router in te stellen
Hoe een router in te stellen

Het is nodig

Wifi router

instructies:

Stap 1

Laten we eerst leren hoe u de juiste router kiest. Als je alleen computers gaat aansluiten, kun je elk apparaat kopen zonder de mogelijkheid om een wifi-signaal te verspreiden. Controleer voor welk netwerk het bedoeld is (LAN of DSL).

Stap 2

Ben je van plan om laptops aan te sluiten, kies dan voor een wifi-router. Bepaal de soorten radiosignalen waarmee het werkt (802.11 b / g / n). Zoek uit of uw router WPA- en WPA2-codering ondersteunt, of dat deze alleen werkt met de WEP-modus. Selecteer de parameters die u nodig hebt, afhankelijk van de mogelijkheden van uw laptops.

Stap 3

Installeer een wifi-router en sluit je laptop of computer hierop aan. In dit geval moet u de Ethernet (LAN)-connector gebruiken. Sluit de internetkabel aan op het apparaat via de internetpoort (WAN).

Stap 4

Open een browser op een computer die op de router is aangesloten. Voer in de adresbalk het IP-adres van de apparatuur in, die u kunt vinden door de gebruikershandleiding te lezen.

Stap 5

Het hoofdmenu van de wifi-instellingen van de router wordt voor je geopend. Zoek Internetinstellingen. Voer de parameters in die nodig zijn om een stabiele verbinding met de server tot stand te brengen. Als u niet weet hoe u dit menu moet configureren, gaat u naar het officiële forum van uw provider of neemt u contact op met technische ondersteuningsspecialisten voor hulp.

Stap 6

Zorg ervoor dat de verbinding met de server tot stand is gebracht. Laten we nu beginnen met het maken van een draadloos toegangspunt. Open het menu Draadloze instellingen. Bedenk een naam en wachtwoord voor je hotspot. Selecteer de soorten beveiliging en radiotransmissie.

Stap 7

Sla de instellingen op en start het apparaat opnieuw op. Sluit alle computers met netwerkkabels aan op de LAN-poorten. Verbind alle laptops met een draadloze hotspot.

Aanbevolen: