Hoe Hoge Frequenties Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Hoge Frequenties Te Verwijderen
Hoe Hoge Frequenties Te Verwijderen

Video: Hoe Hoge Frequenties Te Verwijderen

Video: Hoe Hoge Frequenties Te Verwijderen
Video: Hoe werkt het brein van Laurent en andere slimmeriken? | UITGEZOCHT #12 2024, Mei
Anonim

Elke muziekliefhebber kent de situatie waarin het niveau van hoge frequenties in het geluid van een audiosysteem duidelijk wordt overschat. Er zijn verschillende manieren om dit gebrek te corrigeren en het geluid aangenamer te maken voor het oor.

Hoe hoge frequenties te verwijderen
Hoe hoge frequenties te verwijderen

instructies:

Stap 1

Zoek de toonregeling op uw audioapparaat. Als er maar één zo'n regelaar is, verplaats deze dan naar de positie die overeenkomt met de afname van het hoge frequentieniveau. Als er twee regelaars zijn, verhoogt u het basniveau met een ervan en verlaagt u het hogetonenniveau met de andere.

Stap 2

Sommige audioapparaten zijn uitgerust met zogenaamde equalizers. In feite zijn dit ook toonregelingen, maar dan multiband. Gebruik de equalizer om de amplitude-frequentiekarakteristiek van het versterkerpad in te stellen, zodat het hoogfrequente niveau wordt onderschat. Probeer het niveau van lage frequenties niet te verlagen, anders zal de spraakverstaanbaarheid eronder lijden.

Stap 3

Soms kunt u het niveau van hoge frequenties in het geluid verminderen door de luidsprekers te vervangen. Kies luidsprekers zo dat ze geschikt zijn voor ten minste het uitgangsvermogen van de versterker en dat hun impedantie gelijk is aan of groter is dan die van de versterker. Nieuwe luidsprekers moeten groter zijn dan de oude.

Stap 4

Als er geen toonregeling is en het onmogelijk is om de luidsprekers te vervangen, gebruik dan frequentievereffeningscircuits. De eerste is een conventionele smoorspoel, in serie verbonden met de onderbreking van de geleider, waardoor het signaal van de voorstadia naar de volumeregeling komt. Selecteer de inductie experimenteel. Het tweede circuit bestaat uit een weerstand die op dezelfde manier is aangesloten als de smoorspoel in het eerste geval. De uitgang van deze weerstand, tegenover de ingang van de regelaar, is via een condensator verbonden met de gemeenschappelijke draad. Selecteer ook de capaciteit van de laatste experimenteel.

Stap 5

Ten slotte is de eenvoudigste manier om de hoge frequenties in het geluid van een audiosysteem te verminderen als volgt. Bedek het luidsprekerrooster met een kussen. Schroef vervolgens de luidspreker samen met het kussen tegen de muur. Het geluid dat van de achterkant komt, zal verrassend van hoge kwaliteit zijn.

Aanbevolen: