Hoe De Frequenties Van Alle Kanalen Af te Stemmen

Inhoudsopgave:

Hoe De Frequenties Van Alle Kanalen Af te Stemmen
Hoe De Frequenties Van Alle Kanalen Af te Stemmen

Video: Hoe De Frequenties Van Alle Kanalen Af te Stemmen

Video: Hoe De Frequenties Van Alle Kanalen Af te Stemmen
Video: HOE KAN JE JE TRILLINGSFREQUENTIE OF VIBRATIE VERHOGEN? | Wat is je frequentie? 🌟 2024, April
Anonim

Het aantal kanalen in een collectieve antennekabel kan oplopen tot enkele tientallen. Door te betalen voor het gebruik van deze dienst, is het mogelijk dat de abonnee zijn nummer niet eens kent. De automatische zoekfunctie die in de meeste tv's is ingebouwd, helpt u bij het vinden van alle beschikbare kanalen.

Hoe de frequenties van alle kanalen af te stemmen
Hoe de frequenties van alle kanalen af te stemmen

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat u naast de LF-kabels ook de gedeelde antennekabel op de tv aansluit (rechtstreeks of via een videorecorder, dvd-recorder of ander soortgelijk apparaat). Maak indien nodig alle noodzakelijke verbindingen, nadat u eerst alle apparaten spanningsloos hebt gemaakt.

Stap 2

Sluit alle apparaten weer aan op het netwerk. Schakel de stroom van elk in. Druk op de Menu-knop op de afstandsbediening. Selecteer in het menu dat op het scherm verschijnt een item of tabblad met de naam "Kanalen" of iets dergelijks. Selecteer vervolgens het subitem dat, afhankelijk van het model van het apparaat, "Auto tuning" of "Auto zoeken" kan worden genoemd.

Stap 3

Het zoeken naar alle beschikbare kanalen begint - eerst de meter en dan de decimeter. Deze procedure kan enkele minuten duren. Als de videorecorder en dvd-recorder waren ingeschakeld, worden ook de frequenties van de ingebouwde modulatoren gevonden. U kunt er dus films op bekijken, zowel via de laagfrequente ingangen van de tv als via de antenne-aansluiting. In het tweede geval zal de beeldkwaliteit iets slechter zijn.

Stap 4

Wanneer het automatisch afstemmen is voltooid, selecteert u op het tabblad Kanalen een item met de titel Sorteren, Handmatig sorteren of iets dergelijks. De sorteermethode is afhankelijk van het tv-model en gebeurt meestal als volgt. Gebruik de verticale pijltjestoetsen om een kanaal te selecteren, druk op de middelste knop, gebruik dan de verticale pijltjestoetsen om het naar de gewenste positie te verhogen of te verlagen, en druk dan nogmaals op de middelste knop.

Stap 5

Stem uw tv af op het kanaal dat overeenkomt met de modulatorfrequentie van uw videorecorder of dvd-recorder. Configureer elk van deze machines op dezelfde manier - eerst door automatisch te zoeken en vervolgens door handmatig te sorteren. Schakel vervolgens alle apparaten uit.

Aanbevolen: