Een 3G-modem Instellen

Inhoudsopgave:

Een 3G-modem Instellen
Een 3G-modem Instellen

Video: Een 3G-modem Instellen

Video: Een 3G-modem Instellen
Video: OpenWRT - Install & Configure 3G Modem/ USB Dongle 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig wordt de vraag naar 3G-modems bepaald door de groeiende populariteit van verschillende gadgets. Bijna al deze mobiele of draagbare apparaten kunnen verbinding maken met internet. Wifi-netwerken zijn echter niet overal en niet altijd beschikbaar.

Een 3G-modem instellen
Een 3G-modem instellen

Noodzakelijk

3G-modem, computer of netbook met USB-aansluiting

instructies:

Stap 1

Om een 3g-modem te configureren, sluit u deze aan op de USB-poort van uw computer. Na 5-10 seconden meldt de computer dat er een nieuw apparaat is gedetecteerd. Vaak worden 3g-modems herkend als opslagapparaten of cd's met bestanden. Dit zijn in feite de gegevens die nodig zijn voor de daaropvolgende installatie en configuratie van de modem. Als de herkenning niet plaatsvindt, verwijdert u de modem en steekt u deze opnieuw in de USB-connector.

Stap 2

Open het groepsmenu Deze computer op uw bureaublad. Start het nieuw gedetecteerde cd-station of station. Veel modemsoftware bevat autorun-bestanden. Als autorun niet werkt, voer dan het installatiebestand setup.exe handmatig uit. Tijdens de installatie zal het programma u vragen om de taal van gebruik te selecteren en de installatielocatie voor de softwaretoepassing te bepalen. Na het kopiëren van de bestanden zal de computer het systeem automatisch bijwerken.

Stap 3

Begin met het configureren van uw modem. Na het installeren van een nieuwe softwaretoepassing verschijnt er een nieuw pictogram in het menu Start. Start een nieuwe applicatie en controleer uw internetverbinding. Zoek en klik op de knop Internetinstellingen. De vereiste basisinstellingen worden meestal in de fabriek door de mobiele operator ingevoerd. Alle andere instellingen moeten worden gevonden in de ondersteuningsservice van de mobiele operator of bij de verkopers van mobiele telefoonwinkels.

Stap 4

Nadat u alle instellingen hebt voltooid, klikt u op de knop "Verbinden" en begint u op het netwerk te werken. Opgemerkt moet worden dat moderne 3g-modems zeer betrouwbare apparaten zijn. Als er fouten optreden bij het verbinden met het netwerk, zorg er dan voor dat de modem correct is aangesloten op de USB-connector en dat uw mobiele provider voldoende internettools op uw account heeft.

Stap 5

Elke moderne computer wordt tijdens het gebruik een bron van allerlei magnetische velden en interferentie. In dit geval bevindt het ingebouwde modem zich precies in het midden van dit veld. Aangezien het onmogelijk is om de interferentie volledig te neutraliseren, kunt u de modem verder verplaatsen om de kwaliteit van de communicatie te verbeteren. Hiervoor hebben we een gewone USB-verlengkabel nodig. Deze worden in elke computerwinkel verkocht. Je hebt een verlengsnoer nodig dat langer is dan 1,5 meter (meer dan 3 meter kan leiden tot storingen, omdat de computer het modem niet ziet vanwege sterke signaalverzwakking). Sluit de modem via een verlengkabel aan op uw computer. Dit leidt in de regel tot een aanzienlijke verbetering van de kwaliteit van de communicatie.

Aanbevolen: