Wat Zijn De Motoren?

Inhoudsopgave:

Wat Zijn De Motoren?
Wat Zijn De Motoren?

Video: Wat Zijn De Motoren?

Video: Wat Zijn De Motoren?
Video: Motoren 2.000 tot 4.000 euro - occasiontest 2024, Mei
Anonim

Tot op heden is de technologie vooruitgegaan en hebben primitieve motoren veranderd in een krachtige ultramoderne eenheid. Er zijn verschillende soorten motoren op de markt en elk heeft zijn eigen kenmerken. Wat zijn deze moderne apparaten en wat zijn ze?

Wat zijn de motoren?
Wat zijn de motoren?

Eerste motoren

De eerste motor was een gewoon waterrad, waaraan houten bladen waren bevestigd en in de rivier werden neergelaten, waar de waterstroom het in non-stop beweging bracht. Met behulp van verschillende mechanismen die aan zo'n watermotor waren bevestigd, maalden de boeren graan, bevloeiden velden, smeden staal en voerden ander noodzakelijk werk uit. De uitvinder van deze motor bleef onbekend, maar al duizend jaar voor Christus werden in India wateraangedreven installaties gebruikt.

De eerste hydraulische motor in de vorm van een houten wiel werd in het onderste deel in een waterstroom geplaatst - dergelijke ontwerpen werden bodempiercing genoemd.

Even later werden ook windturbines uitgevonden, een klein wiel met enorme houten vleugels die onder de windvlagen ronddraaiden. Deze apparaten werden gebruikt om molenstenen voort te stuwen, dus werden ze gebouwd in heuvels en open ruimtes om de kracht van de wind op de motor te maximaliseren. Tegenwoordig zetten deze motoren windenergie om in elektriciteit door middel van windturbines.

Motor ontwikkeling

In tegenstelling tot water- en windturbines, die afhankelijk zijn van de acties van de natuur, zijn hun "erfgenamen" - stoommachines, onafhankelijker. Ze werken door de ketel te verwarmen met water, dat na het koken in stoom verandert, waardoor de mechanismen in beweging komen. Door de stoommachine konden stoomlocomotieven, stoomboten, stoommachines en vele andere mechanische apparaten aan het werk gaan.

Met de uitvinding van de stoommachine begon de industrie zich te ontwikkelen, maar deze vereiste te veel brandstof en was te omslachtig.

In de loop van de tijd verving de stoommachine de verbrandingsmotor, waarvan de brandstof niet in de oven, maar in de eenheid zelf werd verbrand. Deze uitvinding verschilde van zijn voorgangers in efficiëntie, kracht en de afwezigheid van een zware ketel. Bovendien lopen verbrandingsmotoren op benzine en kerosine.

En ten slotte was de kroon op de motorbouw de straalmotor, uitgevonden door beroemde ontwerpingenieurs uit Groot-Brittannië. Het zette de interne energie van de brandstof om in kinetische energie en creëerde de stuwkracht die nodig is voor de voortstuwing. Dit type motor werd de eerste turbojet-vliegtuigeenheid, waardoor het eerste straalvliegtuig de lucht in ging.

Aanbevolen: