Hoe Kies Je Een Elektrische Vleesmolen?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Elektrische Vleesmolen?
Hoe Kies Je Een Elektrische Vleesmolen?

Video: Hoe Kies Je Een Elektrische Vleesmolen?

Video: Hoe Kies Je Een Elektrische Vleesmolen?
Video: De Kitchen aid 5KSMMGA oftewel de stalen vleesmolen 2024, Mei
Anonim

Een elektrische vleesmolen is een speciaal keukenapparaat waarmee je gehakt of vis kunt bereiden. Het is een onmisbare techniek die van het kookproces een vakantie maakt. Ze is een uitstekende hulp geworden voor huisvrouwen die gerechten bereiden van groenten, vis, vlees of gebak. De elektrische vleesmolen is veel functioneler dan de naam doet vermoeden. Maar om de juiste aankoop te doen, moet u de basiskenmerken van dit apparaat kennen.

Hoe kies je een elektrische vleesmolen?
Hoe kies je een elektrische vleesmolen?

instructies:

Stap 1

In de kern is een elektrische slijper dezelfde mechanische slijper die enkele jaren geleden werd gebruikt, alleen is deze nu uitgerust met een elektromotor. Motorvermogen is een belangrijk kenmerk, omdat apparaten met een laag vermogen hun taken misschien gewoon niet aankunnen en als gevolg daarvan onbruikbaar worden op de boerderij. Daarom moet het motorvermogen minimaal 1000 W zijn. Het maximale vermogen bepaalt de prestaties van het apparaat, dat wil zeggen de hoeveelheid verwerkt voedsel.

Stap 2

Een vijzel is een spiraalvormig onderdeel dat voedsel van de inlaat naar de uitlaat stuwt. Sommige vleesmolens zijn uitgerust met twee soorten schroeven: plastic (voor bessen en fruit) en metaal (voor vlees).

Stap 3

De messen moeten van hoogwaardig staal zijn, omdat de werking van de elektrische vleesmolen afhangt van de kwaliteit ervan. Hoe beter het staal, hoe minder vaak je je mes hoeft te slijpen. Je kunt ook modellen elektrische vleesmolens vinden, waarvan de messen helemaal niet hoeven te worden geslepen, omdat ze zijn gemaakt van hoogwaardig staal of een zelfslijpende functie hebben.

Stap 4

De roosters verschillen in het type gaten waar het gemalen product doorheen kan. Sommige fabrikanten hebben verschillende vervangende roosters in de set.

Stap 5

Wil je dat de elektrische vleesmolen multifunctioneel is, let dan vooral op de extra opzetstukken, aangezien je niet altijd de benodigde opzetstukken kunt aanschaffen.

Aanbevolen: