Hoe Maak Je Een Elektrische Auto Met Je Eigen Handen?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Elektrische Auto Met Je Eigen Handen?
Hoe Maak Je Een Elektrische Auto Met Je Eigen Handen?

Video: Hoe Maak Je Een Elektrische Auto Met Je Eigen Handen?

Video: Hoe Maak Je Een Elektrische Auto Met Je Eigen Handen?
Video: Elektrisch laden - Tips (Consumentenbond) 2024, April
Anonim

Veel mensen dromen ervan dat hun auto milieuvriendelijk en zuinig is. De verspilling van benzine is immers elke dag meer en meer. In dit artikel wordt kort uitgelegd hoe je van een gewone auto een elektrische auto kunt maken.

Hoe maak je een elektrische auto met je eigen handen?
Hoe maak je een elektrische auto met je eigen handen?

instructies:

Stap 1

Nodig je vrienden en kennissen uit om je te helpen een elektrische auto te maken: ingenieurs, monteurs, elektriciens, schilders. Als je op al deze gebieden voldoende kennis hebt, kun je het zelf doen, maar het kost meer tijd en moeite.

Stap 2

Maak een duidelijk werkplan, de nodige schema's, tekeningen. Bereid de benodigde gereedschappen en materialen voor.

Stap 3

Verwijder de verbrandingsmotor en alles wat daarmee samenhangt: de uitlaat- en brandstofsystemen uit het voertuig.

Stap 4

Installeer de elektromotor en versnellingsbak. Verbind ze met elkaar. Maak de motorsteunen aan de carrosserie en het batterijplatform. Plaats de accu's achter in de auto en verbind ze met elkaar. Maak bedrading voor apparaten, sluit een voltmeter aan.

Stap 5

Installeer en sluit de vacuümpomp aan met schakelaar, DC-omvormer, acculader, schakelkast, noodrem. Sluit de slangen van de elektrische pomp aan. Leid de stroomkabels onder de onderkant van het voertuig door. Om dit te doen, moet u verschillende nietjes aan de onderkant maken.

Stap 6

Maak een bak voor de batterijen die voor de auto komen te staan. Om dit te doen, moet u het metaal reinigen en schilderen. Installeer de batterijen in het lichaam. Maak alle verbindingen af, voeg olie toe aan de transmissie.

Stap 7

Nu moet u de prestaties van alle apparaten controleren. Controleer met het contact aan of de 12 volt apparaten goed werken. Sluit vervolgens de 96 volt voeding aan. Controleer hoe de vacuümpomp op het remsysteem werkt. Controleer DC/DC-omvormer. Pas de instellingen van de pompschakelaar aan zodat de remmen goed werken. Sluit de converter vervolgens aan op een 12 volt voeding. Start vervolgens en controleer de prestaties van de motor. Alles werkt - het betekent dat de elektrische auto is uitgekomen.

Aanbevolen: