Hoe Kies Je Een Elektrische BBQ-grill?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Elektrische BBQ-grill?
Hoe Kies Je Een Elektrische BBQ-grill?

Video: Hoe Kies Je Een Elektrische BBQ-grill?

Video: Hoe Kies Je Een Elektrische BBQ-grill?
Video: ✅Electric Grill: Best Electric Grill (Buying Guide) 2024, April
Anonim

De elektrische sjasliek-maker is tegenwoordig een van de meest populaire apparaten. En dit is makkelijk uit te leggen. Barbecueën op het platteland is immers vergelijkbaar met een kleine militaire operatie: je moet vlees, kolen kopen, een barbecue kopen, enz. Daarnaast moet je een geschikte en vooral een toegestane plek vinden. Bovendien passen plannen niet altijd bij een bepaalde dag. Dus de elektrische optie, waarmee je direct thuis kebab kunt maken, is een geweldige uitweg. Alleen zo'n apparaat moet kunnen kiezen.

Hoe kies je een elektrische BBQ-grill?
Hoe kies je een elektrische BBQ-grill?

De elektrische BBQ-grill zelf is een complex elektrisch apparaat dat is ontworpen voor de warmtebehandeling van vlees. Ze zijn er in verschillende soorten en zijn meestal onderverdeeld in:

- verticaal;

- horizontaal.

Hun belangrijkste verschil is dat bij verticaal vet het sap van het vlees onderaan in speciale trays stroomt. Het is handiger om ze te wassen, en in het algemeen wordt verticaal gekookt vlees als nuttiger beschouwd. Tegelijkertijd zijn horizontale grills handiger om te installeren en ruimer, maar op zichzelf zijn ze meer elektrische grills dan barbecuegrills.

Hoe ziet een elektrische BBQ-grill eruit?

Verticale modellen zien eruit als een geëxtrudeerde cilinder. Deze apparaten hebben meestal een friteuse en verwarmingselementen aan de bovenkant. In het onderste compartiment zit een aandrijving die het vlees rond het verwarmingselement draait. Het werkt volgens een vrij eenvoudig principe. De warmte van de verwarmingselementen warmt het vlees op. Dit is meestal te zien in de paviljoens waar shoarma wordt bereid. Vervolgens wordt dezelfde warmte gereflecteerd door de beschermende omhulling en verwarmt het vlees vanaf de achterkant. Door de volledige rotatie van de spiesen wordt het vlees volledig geroosterd.

Horizontale barbecueroosters hebben verwarmingselementen aan de onderkant en spiesjes met vlees zijn respectievelijk horizontaal gerangschikt - wat meer lijkt op de traditionele versie van barbecuefrituren.

Elektrische BBQ-grills zijn zowel in binnen- als buitenland. Verticaal is in de regel vaker binnenlandse productie. De horizontale is het tegenovergestelde.

Experts beweren soms dat horizontale elektrische BBQ-grills een uitvinding van het Westen zijn, omdat, er zijn meer gewend aan grillen. Dus het apparaat is gemaakt naar het beeld en de gelijkenis.

Afhankelijk van hun functies kunnen elektrische BBQ-grills ook verschillen. Dus sommige zijn bijvoorbeeld uitgerust met automatisch omdraaien, andere hebben een timer, sommige hebben automatische uitschakeling en sommige hebben thermische regeling.

Technische kenmerken van de elektrische BBQ-grill

De belangrijkste parameters waar je op moet letten bij het kiezen van een elektrische BBQ-grill zijn het vermogen, de afmetingen en het gewicht van het apparaat. Ook belangrijk zijn het aantal omwentelingen per minuut, de verwarmingstemperatuur, de capaciteit van het apparaat, etc.

Het enige dat alle elektrische BBQ-grills gemeen hebben, is dat ze werken op een 220 volt netwerk. Anders verschillen ze.

Zo heeft bijvoorbeeld de goedkoopste optie die maar een capaciteit van 0,7 kilowatt kan zijn. In dit geval zou het voor u niet uit moeten maken hoe lang en hoeveel vlees zo'n elektrische BBQ-grill kan koken - u zult heel lang moeten wachten. Als de snelheid en het volume van het eindproduct belangrijk voor je zijn, kies dan voor een apparaat met een vermogen van minimaal 2,6 kilowatt.

Experts zeggen dat je niet moet jagen op wat goedkoper is. Daardoor kun je veel meer verliezen, want, zo'n elektrische BBQ-grill zal niet lang dienen.

Let er bij het kiezen van een apparaat op of het verwijderbare onderdelen heeft en van welk staal ze zijn gemaakt. Ten eerste is het van invloed op de reiniging en het onderhoud van het apparaat. Ten tweede beschermt roestvrij staal het apparaat tegen oxidatie.

Je kunt tegenwoordig een elektrische BBQ-grill kopen in veel winkels die huishoudelijke apparaten verkopen. De aanloop in prijzen ervoor is vrij groot, dus de keuze is alleen aan jou. Volgens beoordelingen voor dergelijke apparaten betalen ze zichzelf vrij snel terug.

Aanbevolen: