Waarom Wordt MMS Niet Verzonden?

Inhoudsopgave:

Waarom Wordt MMS Niet Verzonden?
Waarom Wordt MMS Niet Verzonden?

Video: Waarom Wordt MMS Niet Verzonden?

Video: Waarom Wordt MMS Niet Verzonden?
Video: How To Fix MMS Won't Send Issue On Samsung (Android 10) 2024, April
Anonim

Je hebt een MMS gestuurd, maar het bericht is niet aangekomen. Uw telefoon, de machine van de ontvanger en de telecomoperator kunnen hier debet aan zijn. Het is alleen nodig om erachter te komen welke van de kettingschakels is mislukt en de oorzaak te proberen weg te nemen.

Waarom wordt MMS niet verzonden?
Waarom wordt MMS niet verzonden?

instructies:

Stap 1

De service voor het verzenden en ontvangen van MMS is standaard ingeschakeld voor de meeste abonnees. De enige uitzonderingen kunnen klanten zijn die lang geleden verbinding hebben gemaakt, toen MMS nog niet bestond, en sindsdien nooit van simkaart of tariefplan zijn veranderd. Als u een van hen bent, neem dan contact op met de ondersteuningsservice van uw provider en vraag of u deze service hebt ingeschakeld. Zo niet, bestel dan de opname ervan. Misschien wordt u geïnformeerd dat de service voor het verbinden van services via de ondersteuningsservice wordt betaald. Vraag in dit geval om een USSD-commando voor sms-berichten te dicteren of te verzenden voor zelfactivering van de service, en kies het vervolgens.

Stap 2

MMS is mogelijk niet geconfigureerd op uw machine of de machine van de ontvanger. Allereerst moet u ervoor zorgen dat deze functie op beide telefoons beschikbaar is. Overigens zegt hun uiterlijk niets over de aanwezigheid van deze functie. Zo ondersteunt de Siemens C55-telefoon met een monochroom scherm en ingebouwd geheugen van minder dan één megabyte MMS (hoewel alleen geluidsbestanden kunnen worden ontvangen en verzonden, evenals zwart-witfoto's van het oude WBMP-formaat), en de Texet TM-B112, ondanks het kleurendisplay en ingebouwde MP3-speler met Micro SD-kaart, is MMS-functie niet uitgerust.

Stap 3

Als de MMS-functie aanwezig is, maar niet is geconfigureerd, moet u opnieuw contact opnemen met de ondersteuningsdienst van de operator en vragen om een MMS-configuratiebericht te sturen met vermelding van het model van het apparaat. Wanneer het bericht binnenkomt, opent u het en selecteert u het menu-item dat bedoeld is om de instellingen op te slaan.

Stap 4

Het formaat van het bestand dat u verzendt, moet worden ondersteund door de telefoon van de ontvanger. Het is duidelijk dat het nutteloos is om een JPG-bestand naar dezelfde Siemens C55 te sturen. Bovendien wordt dit formaat zelfs niet door alle vroege telefoons met kleurenschermen ondersteund. De grootte van het te verzenden bestand is ook belangrijk.

Stap 5

De standaard voor MMS voorziet dat het totale volume van alle bestanden in één bericht niet groter is dan 300 kilobytes. Maar extra beperkingen kunnen worden ingesteld door de apparaten van de afzender en ontvanger, evenals door de operator, vooral wanneer de onbeperkte MMS-verzendservice is aangesloten. Het helpt vaak om de berichtgrootte te verkleinen tot 150 kilobytes of minder.

Stap 6

Er kunnen ook beperkingen gelden voor het verzenden van MMS tussen operators, steden en landen. Op feestdagen is het mogelijk dat MMS-berichten die tegen een onbeperkt tarief worden verzonden, niet worden bereikt, of dat ze toch in rekening worden gebracht. Sommige operators bieden ook geen ondersteuning voor het verzenden van MMS naar e-mail.

Stap 7

Op alle dagen kunnen MMS-berichten die tegen een onbeperkte snelheid worden verzonden, met een aanzienlijke vertraging aankomen, soms enkele uren. Houd er ook rekening mee dat als u onbeperkt internet gebruikt op uw mobiele telefoon, het verzenden van bestanden in de meeste gevallen rationeler is, en niet via MMS.

Aanbevolen: