Hoe De LED Te Laten Knipperen?

Inhoudsopgave:

Hoe De LED Te Laten Knipperen?
Hoe De LED Te Laten Knipperen?

Video: Hoe De LED Te Laten Knipperen?

Video: Hoe De LED Te Laten Knipperen?
Video: LED Flasher Make Very Easy 2024, Mei
Anonim

Een led die knippert is zuiniger dan een constante led die bij dezelfde helderheid brandt, maar trekt ook meer aandacht. Om deze reden wordt deze bedrijfsmodus van LED's vrij vaak gebruikt in reclame-installaties van welke aard dan ook.

Hoe de LED te laten knipperen?
Hoe de LED te laten knipperen?

instructies:

Stap 1

Als je niet thuis bent in elektronica, koop dan een speciale knipperende LED. Sluit hem aan op een spanningsbron in de juiste polariteit en over een weerstand. Gebruik dezelfde methode om deze weerstand te selecteren als voor conventionele LED's.

Stap 2

Om meerdere LED's tegelijkertijd te laten knipperen, en niet in een verwarring, berekent u op de gebruikelijke manier een keten van een weerstand en meerdere niet-knipperende LED's die in serie zijn geschakeld. Vervang één LED in deze string door een knipperende.

Stap 3

Om leds die niet zijn voorzien van een ingebouwd stuurcircuit te laten knipperen, stelt u zelf zo'n circuit samen. Neem hiervoor twee low-power laagfrequente transistors (een pnp-structuur en een npn-structuur), twee weerstanden - één voor 200 ohm en de andere voor 100 kΩ, evenals een elektrolytische condensator met een capaciteit van 10 picofarads, ontworpen voor een spanning van minimaal 16 V.

Stap 4

Sluit de collector van de npn-transistor rechtstreeks aan op de basis van de pnp-transistor.

Stap 5

Verbind de collector van de pnp-transistor met de basis van de npn-transistor via een condensator, met de positieve plaat naar de collector van de pnp-transistor gericht.

Stap 6

Verbind de emitter van de PNP-transistor met de basis van de NPN-transistor met een weerstand van 100K.

Stap 7

Sluit de emitter van de npn-transistor aan op de gemeenschappelijke draad.

Stap 8

Sluit de anode van de LED rechtstreeks aan op de collector van de pnp-structuurtransistor.

Stap 9

Sluit de LED-kathode aan op common met een weerstand van 200 ohm.

Stap 10

Breng een spanning van ongeveer 5 V aan met de positieve pool op de emitter van de pnp-transistor en negatief op de gemeenschappelijke draad. De LED moet knipperen. Als dit niet gebeurt, schakelt u de stroom uit en selecteert u andere transistors (van dezelfde structuur) en controleert u de werking van het apparaat opnieuw.

Aanbevolen: