Waarom Sms Niet Wordt Verzonden?

Inhoudsopgave:

Waarom Sms Niet Wordt Verzonden?
Waarom Sms Niet Wordt Verzonden?

Video: Waarom Sms Niet Wordt Verzonden?

Video: Waarom Sms Niet Wordt Verzonden?
Video: Hij reageert niet? De 5 redenen + oplossingen voor WhatsApp/Sms/Messenger 2024, Maart
Anonim

De redenen voor het probleem van het verzenden van berichten kunnen zijn: verkeerd geconfigureerde SMS-parameters; problemen van de telecomoperator; SIM-kaart defecten; telefoon storing.

Waarom sms niet wordt verzonden?
Waarom sms niet wordt verzonden?

Start je telefoon opnieuw op

Uw telefoon uit- en weer inschakelen is het eerste wat u moet doen als er geen berichten worden verzonden. Het netwerk kan op korte termijn storingen ervaren die problemen kunnen veroorzaken, zoals het onvermogen om sms te verzenden. In dit geval lost een eenvoudige herstart van de mobiele telefoon het probleem op.

Problemen van de andere partij

Als er geen sms van uw telefoon naar een specifieke abonnee wordt verzonden, probeer dan te achterhalen of er beperkingen zijn voor het ontvangen van berichten van zijn kant. Misschien staat uw nummer op de "zwarte lijst" van de ontvanger. Het is mogelijk dat de ontvangende abonnee een defecte simkaart heeft of dat de berichtenoverdrachtservice is uitgeschakeld.

SMS centrum nummer

In de meeste gevallen ontstaan problemen met het versturen van SMS door een verkeerd geregistreerd SMS-centralenummer. Ga via het telefoonmenu in de SMS-parameters naar het tabblad "Servicecentrum", voer het juiste SMS-centrumnummer in en sla de wijzigingen op.

Het nummer van de sms-centrale is voor elke operator anders:

- Beeline +7 903 701 1111

- Megafoon +7 928 990 0028

- MTS +7 916 899 9100 of +7 916 896 0220

- Tele2 +7 950 809 0000

Datatransmissiekanaal:

Zoek in het telefoonmenu in de SMS-parameters het tabblad "Kanaal voor SMS" en selecteer "GSM". Sommige telefoonmodellen bieden "CS" en "PS" als opties. Markeer in dit geval "CS".

Zwarte lijst

Het bericht wordt mogelijk niet verzonden omdat het nummer van een andere abonnee is opgenomen in de "Black List" van uw telefoon. Controleer via het menu of deze functie is geactiveerd. Indien ingeschakeld, schakel het uit.

Onder de diensten van telecomoperators is er ook een "Black List". Als je problemen hebt met het verzenden van berichten, moet je de informatie over het verbinden van deze dienst op je nummer verduidelijken.

SMS-overdrachtsservice

Controleer de sms-serviceverbinding op uw nummer. U kunt deze informatie controleren bij de operator van uw mobiele bedrijf, via de zelfbedieningsservice of op de officiële website.

Uniforme referentieservice van mobiele operators:

Beeline: 0611

Megafoon: 0500

MTS: 0890

Tele2: 611

Selfservicediensten van mobiele operators:

Beeline: * 111 #

Megafoon: * 105 #

MTS: * 111 #

Tele2: * 111 #

SMS-geheugen

Controleer de status van het SMS-geheugen. Een overvol SMS-geheugen kan ervoor zorgen dat er geen berichten worden verzonden. Verwijder in dit geval onnodige berichten van uw apparaat.

Bezorgings periode

Controleer of de maximale bezorgtijd van berichten is ingesteld in de SMS-parameters op uw telefoon. Als de bezorgtermijn bijvoorbeeld is ingesteld op 1 uur en de geadresseerde is binnen een uur nadat u het bericht heeft verzonden buiten bereik of de verbinding verbroken, dan wordt uw bericht door hen niet geaccepteerd.

Simkaart defect

Als geen van de aanbevelingen het probleem van het verzenden van berichten heeft opgelost, is het mogelijk dat de simkaart defect is. Neem voor vervanging contact op met de communicatiesalon van uw telefoniste, waar u een duplicaat krijgt.

Bij het vervangen van een simkaart wordt er een duplicaat van verstrekt. Het aantal, het saldo, het tariefplan en de aangesloten diensten blijven ongewijzigd. Het wordt aanbevolen om alle contacten en berichten die op de originele SIM-kaart zijn opgeslagen, over te zetten naar het telefoongeheugen.

Vervanging van een simkaart gebeurt alleen in aanwezigheid van de eigenaar en met een paspoort.

Aanbevolen: