Hoe Te Naaien Op Een Naaimachine

Inhoudsopgave:

Hoe Te Naaien Op Een Naaimachine
Hoe Te Naaien Op Een Naaimachine

Video: Hoe Te Naaien Op Een Naaimachine

Video: Hoe Te Naaien Op Een Naaimachine
Video: Naaien voor beginners | Basiscursus naaien - deel 1: Zo werkt de naaimachine 2024, Mei
Anonim

We zijn de tijden al vergeten dat het bijna onmogelijk was om een modieus, mooi ding in een winkel te kopen, dus in veel huizen stonden naaimachines op een prominente plek, wat ons hielp dit tekort te overwinnen. Burda's nummers met foto's en patronen waren niet te koop bij de kiosken - ze verdwenen daar voordat ze konden worden toegelaten. Maar zelfs vandaag zijn er mensen die graag iets met hun eigen handen naaien, dat ding dat uniek is en de warmte behoudt van de handen van de vakvrouw die het naaide.

Hoe te naaien op een naaimachine
Hoe te naaien op een naaimachine

instructies:

Stap 1

Ruim de machine voor aanvang van de werkzaamheden op, ook als deze in een goed gesloten hoes is opgeborgen. Veeg het lichaam en het bed af met een zachte, droge doek, druppel een beetje olie in de speciaal ontworpen technologische gaten. Controleer de spoel, verwijder het stof dat zich binnenin heeft opgehoopt. Reinig de ringvormige groef waar draadresten de neiging hebben zich op te hopen, ze vertragen de shuttle en zijn vaak de oorzaak van oververhitting in elektrische naaimachines.

Stap 2

Stel de transporteur in op de juiste hoogte voor de stof. Als u zeer dunne of zijden stof gebruikt, zet u de knop in de “Zijde”-stand, alle andere stoffen worden in de “Normale” stand genaaid.

Stap 3

Pas de druk van de naaivoet aan met de schroefdraadbus aan de bovenkant van de naaibalk. Als de stof dik is, moet de druk sterker zijn.

Stap 4

Afhankelijk van het type stof waarvan u het product gaat naaien, selecteert u draden en naalden met het juiste nummer. Leg een stuk stof waarvan u gaat naaien, naai een proefnaad en pas de steeklengte aan. Voor dikke stoffen moet de steeklengte meer dan 3 mm zijn, voor dunne stoffen - 1-2 mm. Pas de bovendraadspanning aan met de schroef van de versteller zodat er geen lussen aan de verkeerde kant van de naad zijn.

Stap 5

Reinig na beëindiging van de werkzaamheden het spoelhuis en de ringvormige groef. Leg een stuk stof onder de voet, zet de naald omlaag, zet de voet omlaag en bedek de machine met de hoes.

Aanbevolen: