Thuisbioscoopgeluid Instellen

Inhoudsopgave:

Thuisbioscoopgeluid Instellen
Thuisbioscoopgeluid Instellen

Video: Thuisbioscoopgeluid Instellen

Video: Thuisbioscoopgeluid Instellen
Video: HOW TO Set Up a 5.1 HOME THEATER Surround Sound Speaker System in 2020 2024, Mei
Anonim

Een thuisbioscoop is een set apparatuur, meestal bestaande uit een subwoofer en meerdere luidsprekers, waarmee films kunnen worden bekeken op een niveau dat dicht bij een bioscoopzaal ligt in een thuisomgeving.

Thuisbioscoopgeluid instellen
Thuisbioscoopgeluid instellen

Het is nodig

  • - thuisbioscoop;
  • - audiospectrumanalysator;
  • - geluidsdrukniveaumeter.

instructies:

Stap 1

Bereid het appartement voor voordat u de thuisbioscoop aansluit, muren en vloeren moeten geluiddicht zijn. Neem eerst een stuk papier en denk na over uw subwoofer- en luidsprekeropties. Als uw systeem een goede subwoofer heeft, stelt u alle luidsprekers in op Klein formaat en stelt u de subwoofer-crossover in op 90 Hz.

Stap 2

Zet ook de stereomodus op 7.1 zodat alle akoestiek op het testsignaal werkt. Zet de speakers op hun plaats en stel de volumeniveaus in. Gebruik een realtime audiospectrumanalysator en een geluidsdrukniveaumeter om de frequentierespons af te stemmen.

Stap 3

Gebruik de True RTA-audioanalysator om uw thuisbioscoopgeluid af te stemmen. Sluit zowel de line-in als de uitgang van de geluidskaart aan. Voer de geluidssysteemkalibratie uit. Laad de microfoonkalibratiecurve. Sluit de line-out van de kaart aan op de ontvanger (met zijn stereo-ingang). Sluit een microfoon aan op de line-in van de geluidskaart, stel het bereik in op 80. Stel de limieten voor de geluidsassen in, evenals de frequentie. RTA-resolutie ingesteld op 1/24 octaaf, signaaltype - roze ruis. Zet de generator aan en voer de signaalverwerking in.

Stap 4

Zet de invoerverwerking aan met de Go-knop om de installatie van de theaterakoestiek te starten. Wacht vervolgens 10 seconden, schakel de verwerking en de generator uit. Noteer de meetbeschrijving onder de grafiek en sla deze op met de opdracht Beeld - Opslaan in geheugen. Verplaats vervolgens de speakers, verander de luisterpositie, pas de crossover aan en herhaal de metingen. Herhaal deze stappen totdat u geen geheugencellen meer heeft.

Stap 5

Vergelijk de verkregen curven, kies de beste, herstel de instellingen volgens de beschrijving van de grafiek en controleer de metingen opnieuw. Wanneer u het geluid van uw audiosysteem aanpast, begint u met de subwoofer en wijzigt u vervolgens de positie van de voorluidsprekers. Stel ten slotte de midden-, surround- en andere luidsprekers in. Gebruik voor de subwoofer een bereik van 20 Hz tot 500 Hz.

Aanbevolen: